Банките в САЩ ще могат да предоставят услуги на компаниите

...
Банките в САЩ ще могат да предоставят услуги на компаниите
Коментари Харесай

Банките в САЩ ще могат да правят бизнес с компании за канабис

Банките в Съединени американски щати ще могат да дават услуги на фирмите занимаващи се с марихуана в щатите където субстанцията е легална. Това стана ясно откакто долната камара на Конгреса на Съединени американски щати одобри промени в закона, предава Reuters.

Регулацията ще отстрани една бариерата пречеща на промишлеността за марихуана в Съединени американски щати да се развива на национално равнище, считат анализатори. Законотворците одобриха предлагането с 321 на 101 гласа, което го изпраща за гласоподаване към Сената.

Законопроектът показва, че приходите от законен бизнес с канабис не трябва да се смятат за противозаконни, като федералните регулатори ще би трябвало да изработят правила по какъв начин да оказват контрол на сходни банкови интензивности.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
По света марихуаната стартира да се употребява все по-често в м...

Банките в Съединени американски щати като цяло заобикалят да вършат бизнес с компании, които продават марихуана или артикули съдържащи вещества от канабис, защото могат да подлежат под отговорност на база федералните закони на страната. Въпреки, че редица щати на Съединени американски щати легализираха марихуаната за забавление, на федерално равнище тя към момента не е легална. Това разминаване в локалните и национални закони бе една от най-големите спънки на американския бизнес с канабис.

Компаниите от този бранш бяха принудени да работят с стеснен кръг от финансови институции или да оперират бизнеса си единствено посредством пари в брой.

Асоциацията на американските банкери нападателно лобираше за измененията в закона. " Банките се намират в сложна обстановка заради спора сред щатския и федерален закон, защото локалните общности ги насърчаваха да работят с бизнеса с канабис, до момента в който федералните забраняваха ", написа асоциацията в писмо до законотворците. " Конгресът би трябвало да работи, с цел да позволи този спор ", прибавя организацията.

36 щата на Съединени американски щати са легализирали здравната марихуана, до момента в който 17 дадоха зелена светлина на използването за забавление.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР