Банките продължават да повишават атрактивността на своите депозитни продукти. Сега

...
Банките продължават да повишават атрактивността на своите депозитни продукти. Сега
Коментари Харесай

Голямата азиатска страна в която депозитът в банка отново стана изгоден - лихвите са най-високите от 25 години

Банките не престават да покачват атрактивността на своите депозитни артикули. Сега междинният % на заплащане, съгласно анализаторите на Data Hub, е достигнал най-високото си равнище за последните 25 години.

По време на интервал на висока инфлация банковият депозит може да бъде един от най-ефективните способи за отбрана на вашите спестявания. По-рано говорихме какви условия оферират казахстанските банки на своите инвеститори - в някои случаи лихвеният % може да доближи оптимално вероятното равнище.

Както се оказа обаче, банките не стопират дотук и не престават да усъвършенстват изискванията на своите депозитни артикули. Така да вземем за пример, в случай че през май междинната рента по депозити за физически лица е била 13,9%, то през юни тя към този момент се е повишила до 14%.

Както откриха анализаторите, депозитите за популацията не са били толкоз доходоносни повече от 25 години. Единственият път, когато междинният пазарен лихвен % беше по-висок през декември 1996 година - 16.7%.
 Колко е междинната работна заплата в Казахстан
Колко е междинната работна заплата в Казахстан

А какъв брой е междинният приход на човек от популацията, както и този на най-богатите 10%

Условията обаче се усъвършенстват освен за елементарните казахстанци, само че и за юридическите лица. Средно банките им оферират депозити при 14,6% годишно. През последните 25 години индикаторът е бил по-висок единствено за къс интервал от време на границата на 2015-2016 година

Трябва да се означи, че банките доста усъвършенстваха изискванията си за бизнес освен за тенговите депозити, само че и за откритите във валута. През юни средствата на юридическите лица са привлечени при междинен % от 1.7% (през май - 1.1%). Това е най-високият % от 2017 година, когато лихвеният % беше на равнище от 2%.

В същото време припомняме, че оптималните ставки по депозитите на физически лица в тенге сега могат да доближат 18,3%.
 Китай измести Русия като максимален търговски сътрудник на Казахстан
Китай измести Русия като максимален търговски сътрудник на тяхна обща прилежаща страна

До предходната година Русия държеше " шампионата "
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР