Банката Credit Suisse не издържа на изтичането на пари, свързано

...
Банката Credit Suisse не издържа на изтичането на пари, свързано
Коментари Харесай

„Легендата рухна“. Икономист обясни как Credit Suisse стана жертва на антируските санкции

Банката Credit Suisse не устоя на приключването на пари, обвързвано с присъединението на Швейцария към антируските наказания, това мнение изрази икономическият наблюдаващ Наталия Карнова.

Швейцарската национална банка съобщи в неделя, че Credit Suisse е в рецесия и ще бъде купена от UBS за три милиарда швейцарски франка (3,2 милиарда долара).

„ Легендата рухна, те се удавиха. Credit Suisse, чиято история обгръща близо 170 години, към този момент не съществува. Всичко се случи безусловно едновременно - заминахме за уикенда, всички решения бяха взети през уикенда. Credit Suisse я пое друга швейцарска банка UBS, която в този момент остава единствената крупна постоянна основа на банковата им система.

Тя пое и всички задължения и отговорности на Credit Suisse. Акционерите, които държаха най-рисковите скъпи бумаги, обаче останаха на процедура без нищо. Понесоха загуби “, сподели Кърнова по радио Спутник.

По мнението на икономистката, крахът на Credit Suisse е директно обвързван с отхвърли на Швейцария от обичайния неутралитет.

„ Идеята, че швейцарските банки подсигуряват сигурността на депозитите във всеки случай... е на повече от 100 години, тя беше затвърдена по време на Втората международна война. Тогава швейцарските банки задържаха всички пари, които идваха при тях. <…>

Защо всичко се промени? Швейцария изостави обичайна политика на неутралитет, към която се придържаше по време на Втората международна война. Сега те се причислиха към антируските наказания. Последствията не закъсняха “, сподели икономистът.

Тя изясни, че доста клиенти са изгубили доверие в швейцарските кредитни институции заради блокирането на съветските сметки и са почнали да теглят парите си.

„ Тези, които държаха капитала си в тези банки, схванаха, че през днешния ден е съветския капитал, само че като нищо на следващия ден те могат да са идващите, и започнаха да теглят средства. Китайците бяха първите, които направиха това, а в швейцарските банки имаше доста китайски пари. Тези пари започнаха да напущат, балансите на банките започнаха да " слабеят ", а задълженията продължиха да порастват.

Защото финансирането, притокът на пари към този момент е на друга цена, лихвите порастват, парите стават по-скъпи, рисковият капитал напуща и никой не идва да го размени. Съответно има и загуби. Credit Suisse също се сблъска с това. В резултат на това банката не устоя ”, заключи Кърнова.

Превод: Европейски Съюз

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР