Банка ДСК успешно защити два световни стандарта за сигурност и

...
Банка ДСК успешно защити два световни стандарта за сигурност и
Коментари Харесай

Банка ДСК защити два световни стандарта за сигурност на картовите разплащания

Банка ДСК сполучливо отбрани два международни стандарта за сигурност и сигурност на картовите преводи и разплащания в интернет - PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standard) и PCI 3DS (Payment Card Industry 3-D Secure).

Международният стандарт за сигурност на картовите преводи PCI DSS включва лист от условия в шест съществени области- създаване и поддържане на сигурна мрежа, отбрана против кражба на данни, създаване и поддържане на стратегия за ръководство на уязвими места, използване на ограничения за надзор на достъп, наблюдаване и тестване на мрежата, и поддържане и използване на политика за осведомителна сигурност. Съответствието с PCI DSS значи, че ИТ инфраструктурата и употребяваните системи за обработка на картовата информация на Банка ДСК дават отговор на критериите на стандарта и съхраняват по сигурен метод чувствителни данни като номер на карта, годност, код за верификация, имена на клиента,данни, свързани с ПИН кода и други

Въвеждането на стандарта за сигурност на картовите разплащания е от изключителна значимост за Банка ДСК, в това число и в подтекста на идната интеграция с Експресбанк, която се чака да завърши в средата на 2020 година Тогава Банка ДСК ще обслужва още близо 500 000 клиента с карти, за които доказаната надеждност на картовите разплащания в банката е в допълнение преимущество и гаранция за извънредно потребителско прекарване.

Правилата на стандарта PCI DSS се обновяват непрекъснато, тъй че Банка ДСК остава с непрекъснат ангажимент да ревизира постоянно и да следи дали са спазени всички условия за обезпечаване на сигурността на картовите преводи.

Паралелно на триумфа със узаконяване по PCI DSS, Банка ДСК отбрани още един сериозен интернационален стандарт за сигурност, обвързван с картовите преводи - Payment Card Industry 3-D Secure (PCI 3DS). Като собственик на този документ, финансовата институция подсигурява използване на логичен контроли за сигурност на клиентите, които да поддържат целостта и конфиденциалността на процеса по картовите им разплащания в интернет.

Основната цел на PCI 3DS протокола е да улесни и подсигурява сигурен продан на данни сред интернет търговци и клиенти, които употребяват банкови карти като средство за разплащане.

И двата документа - PCI DSS и PCI 3DS, са създадени от PCI Security Standards Council. Съветът е учреден през 2006 година от пет международни марката за разплащане - American Express, Discover Financial Services, JCB International, Mastercard Worldwide и Visa Inc., и дава отговор за развиването, ръководството и поддържането на информация за стандартите за сигурност PCI.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР