Банка ДСК официално стана първата банкова институция на Балканския полуостров,

...
Банка ДСК официално стана първата банкова институция на Балканския полуостров,
Коментари Харесай

Робот ще посреща клиенти на Банка ДСК

Банка ДСК публично стана първата банкова институция на Балканския полуостров, която вкарва изкуствен интелект посредством хуманоиден робот в процеса на консултиране на клиентите за предлаганите от нея банкови артикули и услуги.

Това стана факт през днешния ден, когато симпатичният хуманоиден робот, носещ името Pepper, направи своя дебют във високотехнологичния офис на банката в „ Сердика център “. Той ще посреща, направлява и комуникира с клиентите на банката, запознавайки ги с всички настоящи банкови артикули посредством особено вградения в него екран, където ще бъде показвана цялата нужна информация. Наред с потребната информация, Pepper е кадърен да забавлява с танц и да споделя приказки на дребните гости.

Произведеният в Япония робот бе имплементиран напълно благодарение на български ИТ разработчик, сътрудник на Банка ДСК в голям брой планове – Мусала Софт.

С включването на Pepper в банковото консултиране Банка ДСК прави идната стъпка в развиването на новаторските си офиси, акцентирайки на самообслужването и даването на неповторимо преживяване за своите клиенти. Днес Pepper посреща и комуникира с клиентите на британски език, само че интензивно учи български език.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР