Банка ДСК и пенсионно-осигурителна компания ДСК-Родина ще подкрепят усилията на

...
Банка ДСК и пенсионно-осигурителна компания ДСК-Родина ще подкрепят усилията на
Коментари Харесай

Даренията от бизнеса, в борбата с коронавируса, предизвикаха вълна от последователи

Банка ДСК и пенсионно-осигурителна компания ДСК-Родина ще поддържат напъните на българските здравни институции, като дарят сумата от 200 хиляди лева на Университетска многопрофилна болница за интензивно лекуване " Александровска " ЕАД.

Сумата се дава за съоръжение с инсталация на Клиниката по Анестезиология и интензивно лекуване, както и на Интензивното поделение към Клиника по кардиология.

Средствата ще бъдат употребявани за обезпечаване на реанимационна грижа на пациентите с потвърдена ковид зараза, посредством закупуване на здравна инсталация за дихателна реанимация - пациентски монитори, перфузори, инфузионни помпи, апарати за екстракорпорално мембранно окисляване, преносими рентгенови апарати вид Кугел, дефибрилатори, транспортни респиратори, видеоларингоскопи, бронхоскопи и други, както и за закупуване на медицински консумативи, дезинфектанти и персонални защитни средства за медицинския личен състав.

Kаufland България и Лидл България подаряват 300 хиляди лв. за закупуването на 8 дихателни апарата, които ще бъдат предоставени безплатно на Министерството на здравеопазването. Двете компании, които са част от немската група Schwarz, сплотяват старания в обстановка на изключително състояние и в желанието си да дадат своя принос в битката с разпространяването на ковид у нас и грижата за здравето на българските жители.

Стойността на 8-те респиратора възлиза на 290 880 лева Останалата част от сумата ще бъде дарена по сметката на Министерството на здравеопазването, в която се набират средства за подкрепяне на лечебните заведения, в които се одобряват пациенти с ковид.

Решението дарението да бъде ориентирано към Министерството на здравеопазването е взето след консултация с ръководителя на Националния действен щаб в лицето на проф. доктор Венцислав Мутафчийски, като разпределението на респираторите по места и лечебни заведения ще се извърши след експлицитна рекомендация на Министерството на здравеопазването и Националния действен щаб.

" Изразяваме вяра дарението да способства за справяне с голямото предизвикателство, пред което е изправено цялото ни общество ", обявиха в взаимно изказване шефовете на Kaufland България - Иван Чернев и на Лидл България Милена Драгийска. Те благодариха на всички медицински експерти, които са на първа линия в битката с ковид, както и на всички институции, ангажирани с ограничението на неговото разпространяване. " Благодарим от сърце и на нашите чиновници, които в обстановката на изключително състояние в България работят неуморно за това хората в страната да имат достъп до храна и артикули от първа нужда ", се споделя в изказването.

От Kaufland България и Лидл България приканиха клиентите да следват рекомендациите на здравните управляващи. Двете компании за следващ път увериха, че няма потребност от презапасяване с хранителни артикули, тъй като разполагат с задоволително наличия. От двете търговски вериги подчертаха, че осъзнават отговорността си към обществото и ще продължат да се грижат за това да дават отговор на потребностите на клиентите и да оказват цялостно подпомагане на управляващите.

Датската фондация Carlsberg възнамерява големи вложения, с цел да поддържа учените и жителите в техните научни, стопански и обществени старания в миг, в който светът е изправен пред предизвикването на вируса COVID-19, оповестяват от фондацията.

Като част от напъните за справяне с световната зараза, Carlsberg ще подари близо 13 млн. евро.

" COVID-19 се популяризира извънредно бързо. Ето за какво е значимо да активизираме старания, да работим дружно и да си сътрудничим със международни учени, с цел да допринесем за оправянето с голямото предизвикателство, пред което сме изправени. Създателите на Carlsberg - Якоб Кристиан Якобсен и Карл Якобсен, както и учредената от тях Фондация, постоянно са помагали на обществото във времена на рецесии. Именно в този момент имаме потребност от науката повече от всеки път, с цел да се оправим с този проблем и да мислим в дълготраен проект ", разяснява ръководителят, проф. Флеминг Бесенбахер.

Китайската общественост у нас направи подаяние на четири български лечебни заведения. Пред Българска национална телевизия Бейжън Джънг сподели, че се надява с поддръжката на посолството, да провеждат още дарения за страната ни. " Колкото са по-строги ограниченията, толкоз по-лесно ще излезем от това състояние сега ", сподели Бейжън Джънг, представена от Българска национална телевизия.

Дарението включва 2000 маски за еднократна и многократна приложимост, 1000 чифта ръкавици и защитни дрехи за лекарите.

Според нея хората у нас са дисциплинирани и съобщи, че се надява да се оправим по-бързо със болестта.

Собственикът на " Булфарма " доктор Михаил Тиков подари на Министерство на здравеопазването 5 броя дихателни апарата и 5 хиляди теста за ковид, които ще бъдат употребявани гратис за външни пациенти на " Софиямед ", " Пълмед ", УМБАЛ " Здраве ", МБАЛ " Здраве ", МБАЛ " Проф.Д.Ранев " и МБАЛ " Бургасмед ". Дарението е на стойност 134 хиляди лева

OZONE.BG също подари 30 хиляди лв. на Пета градска болница в София за закупуване на респиратор за дихателна реанимация и на защитни средства за медицинския личен състав на болничното заведение.

Фирма " ПМБ Индъстрис " ООД подари сумата от 10 хиляди лева на Центъра за незабавна здравна помощ и на болничното заведение в Пазарджик за битката с ковид. Средствата ще бъдат употребявани за закупуване на персонални защитни средства, инсталация и съоръжение.

Vivacom подари 500 таблета на Министерство на образованието за отдалечено онлайн образование.

ProMarket разгласи, че ще направи подаяние от 20 тона плодове на Общинско дружество " Социален патронаж " София, които ще бъдат раздавани на самотни, трудноподвижни лица и възрастни хора в столицата, които нямат близки, които да им оказват помощ./money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР