Bank of England, централната банка на Великобритания, след мартенското си

...
Bank of England, централната банка на Великобритания, след мартенското си
Коментари Харесай

Банката на Англия запази основната лихва. Лирата подскочи

Bank of England, централната банка на Англия, след мартенското си съвещание резервира главната рента на равнище 0,5%, както и се очакваше.

Фунт стерлинг подскочи до тридневен най-много във връзка с $ - $1,4185 и до най-висока стойност по отношение на еврото от юни м.г. насам.

Паричният регулатор, също по този начин, не промени размера на програмата си за изкупуване на активи - 435 милиарда фунта стерлинги ($616 млрд.), като резервира размера за покупка на корпоративни облигации на равнище 10 милиарда паунда.

Отчитайки вероятностите за планувания интервал, идното стягане на парично-кредитна политика се счита за подходящо, се отбелязва в протокола на съвещанието. Но всички членове на Комита по паричната политика са съгласни с това, че всяко бъдещо повишение на ставката ще бъде последователно и лимитирано.

От регулатора още веднъж обявиха, че Brexit ще оказва най-значителното въздействие върху вероятностите на английската стопанска система. Икономиката на страната се развива в сходство с последните прогнози, оповестени през февруари, означават от Банката на Англия.

Съгласно тези прогнози, прекалено търсене ще се появи към 2020 година, а инфлацията макара и забавена, няма пъкъла се върне към целевия индикатор 2% в идващите три години. Актуализирана прогноза централната банка ще показа през май.

Bank of England предизвести, че усилването на протекционизма може да окаже доста отрицателно въздействие върху растежа на международната стопанска система, по този начин също да увеличи натиска върху инфлацията.

Както по-рано бе обявено, растежът на базовата заплата във Англия се е ускорил до 2,6% за интервала ноември януари. Ръстът на потребителските цени през февруари се е оказал под упованията, като инфлацията се е забавила до 2,7%. Икономистите допускат, че скоро може да стартира повишаване на действителната работна заплата.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР