Bank of America повиши прогнозите си за цената на петрола

...
Коментари Харесай

Петролът може да стигне 100 долара догодина заради ръста на търсенето

Bank of America увеличи прогнозите си за цената на петрола вид брент за тази и идната година, заявявайки, че по-строгият баланс на предлагането и търсенето на суровината през 2022 година може да тласне петрола за малко до цена от 100 $ на барел.

" Ние имаме вяра, че постоянното световно възобновяване на търсенето на нефт ще изпревари растежа на предлагането през идващите 18 месеца, като в допълнение ще се отрази на запасите и ще приготви почвата за по-високи цени на петрола ", сподели банката.

По-рано американската финансова институция увеличи прогнозата си за цената на брента за тази година до междинна цена от 68 $ за барел при 63 $ по-рано. През 2022 година чака котировките да доближат междинна цена 75 $ за барел по отношение на по-ранната оценка за 60.

Банката означи, че американският шистов рандеман евентуално ще отговори на тези по-високи цени, като усили производството, и по този метод котировките на брента ще се намалят приблизително до 65 $ за барел до 2023 година На пазара евентуално ще продължи да има дефицит в кратковременен проект, като той ще бъде към 0.9 млн. барела дневно през идващите шест тримесечия.

BofA чака потреблението да се възвърне мощно тази и идната година надлежно с 5.6 млн. и 3.6 млн. барела дневно, с най-бърз ритъм от най-малко 70-те години. Въпреки че търсенето се чака да се възвърне бързо през идващите месеци, банката предизвести, че задоволително свободен потенциал на организацията ОПЕК + и евентуално връщането на пазара на петрола от Иран ще лимитират цените на петрола тази година.

През тази седмица цената на петрола продължава да пораства и се движи към равнището 73-75 $ за барел за двата водещи сорта с помощта на свиването на запасите в Съединени американски щати и Китай. Данните демонстрираха, че ненадейно запасите от бензин в Съединени американски щати са се намалили предходната седмица, до момента в който тези от недопечен нефт спадат за пета поредна седмица. Китайските ресурси също се намаляват до най-ниското си ниво през тази година.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР