Банички, сандвичи с кренвирш, печени филийки с пържени яйца –

...
Банички, сандвичи с кренвирш, печени филийки с пържени яйца –
Коментари Харесай

Гладът се завръща в една от най-богатите страни на света

Банички, сандвичи с кренвирш, печени филийки с пържени яйца – чисто британски специалитети, майтапи се Найджъл Адамс, създател на "Hope house “ – столова за небогати, покрай Нотингам, Англия.

Същинският специалитет на страната обаче е растящият брой кухни за небогати, споделя Найджъл.

Звучи необикновено, само че е реалност – гладът се завръща в петата най-богата страна в света, споделя в репортажа си "Дойче веле ".

Мотото на "Hope house " гласи "Помощ за самопомощ ". Едни намират тук облекла, с които да отидат на работа, а други получават помощ в попълването на формуляри за Бюрото по труда.

В "Дома на вярата " се предлага всевъзможен тип помощ. Целта е хората да не гладуват и да им бъде вдъхната вяра, с цел да се изправят още веднъж на крайници.

През последните девет години "Домът на вярата " се трансформира в същински общински център. Той поема тези задания, за които общината към този момент няма пари.

Такива са тъжните последствия от 11-годишната политика на икономии и обществени промени, въведени след световната финансова рецесия.

Преди рецесията във Англия имаше 29 трапезарии за небогати, през днешния ден – 2000.

По данни на Организация на обединените нации 4 милиона британци от време на време не поставят и залък в устата си по цели дни.

Сега таванът в кухненския склад в трапезарията има потребност от ремонт и дупката ще бъде запълнена след дарения, на които "Домът на вярата " по принцип разчита, само че това не е мотив да се губи вяра, споделя Найджъл.

Още по тематиката: dw.com
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР