Българското външно министерство реагира остро на коментарите на албанския премиер

...
Българското външно министерство реагира остро на коментарите на албанския премиер
Коментари Харесай

МВнР С ОСТРА РЕАКЦИЯ: Еди Рама лъже, че България е блокирала Албания 8 години

Българското външно министерство реагира остро на мненията на албанския министър председател Еди Рама на форума по сигурността в словенския град Блед, като ги оцени като неприемливи.

Според Министерство на външните работи държанието на Рама е несвоевременно за министър-председател на страна, която е претендент за участие в Европейски Съюз. България не приема изказването на Рама, че осем години е блокиралa началото на договарянията за участие на Албания в Европейски Съюз.

Българското Министерство на външните работи напомня, че към този момент е изразило своята позиция по отношение на антибългарската реторика на министър-председателя на Република Албания Еди Рама, трансформирала се в непрекъснат рефрен на политическата му тирада. Сега, съгласно българското министерство, то е съчетано с антиевропейска устременост и опит за унижение на механизмите на европейския развой.

„ Изявленията разкриват непознаване на политическия смисъл на процеса за извеждане на връзките в района на европейски релси. Очевидно става въпрос или за липса на европейски отзивчиви умения, или за съзнателно подклаждане на антиевропейски настроения. „ България си резервира правото да реагира по подобаващ метод на държанието на албанския министър председател, спазвайки правилата на интернационалното и европейското право “, се споделя в позицията на управляващите в София.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР