Българското участие на европейското първенство по кану каяк за мъже

...
Българското участие на европейското първенство по кану каяк за мъже
Коментари Харесай

Българите завършиха с две осми места на европейското по кану каяк в Пловдив

Българското присъединяване на европейското състезание по кану каяк за мъже и дами и пара кану завърши с две осми места. На тази позиция остана Станилия Стаменова на 200 м едноместно кану, а на първите три места финишираха Олесия Ромасенко (Русия), Кинчо Такач (Унгария) и Алена Наздрова (Беларус).

Осми остана и Кристиян Душев на 200 м едноместен каяк, като неговото класиране на финала е неоспорим триумф, а измежду най-хубавите не можа да се намеси в борбата за оценките. Титлата сграбчи Лиъм Хийт (Великобритания) пред  Бенс Хорват (Унгария) и Марко Драгосавлевич (Сърбия).

В утринната сесия сребърните медалисти от европейското състезание за юноши, девойки и младежи до 23 години през 2016 година Велиян Бъчваров и Христо Реков приключиха на четвърто място във край „ Б “ при двойките каяк.

„ Получи се доста мощно състезание с извънредно положителни резултати – разяснява старши-треньорът на националния ни тим по кану-каяк Милко Казанов. - Всички състезатели демонстрираха, че са чудесно готови. От нашия тим Кристиян Душев съумя да осъществя капацитета, с който разполага. Станилия Стаменова имаше здравословни проблеми, от които не съумя да се възвърне, и за жалост не съумя покаже цялостните си благоприятни условия. Останалите ни състезатели са към момента доста млади и бъдещето е пред тях. Наясно сме обаче, че ни чака ужасно доста работа. ”

За българския отбор следва лагер на Белмекен, с който започва подготовката за международното състезание в Рачице (Чехия) в края на август.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР