Българското председателство в действителност ще бъде председателство за Западните Балкани

...
Българското председателство в действителност ще бъде председателство за Западните Балкани
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: Българското председателство ще бъде председателство за Западните Балкани

Българското председателство в реалност ще бъде председателство за Западните Балкани и имаме поддръжката за това в района. Това разяснява в утринния блок на вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева. Тя изрази и мнение, че Европейски Съюз не би трябвало да приключва договарянията с Турция.

„ Разчетено е, че преди Председателството ни би трябвало да приключи първата фаза от договарянията за Брекзит. След като се реализира единодушие за главните права, на първо място за свободното придвижване на хора и услуги, за финансовите задължения на Англия след преустановяване на участието, втората фаза на договарянията са връзките сред Европейски Съюз и Англия “, уточни Захариева.

„За страдание, сякаш не се приближаваме до края на първата фаза, има много огромни разлики сред това, което ние чакаме, преговорния екип излъчен от Европейския съвет и комисия и това, което Англия и държавното управление там си представят“, добави вицепремиерът.

„ Много рецесии се изброиха – на сигурността, в Еврозоната, имаше страни с проблеми във финансовата непоклатимост, с тероризма, с бежанската вълна “, изясни тя. „ Най-бързо би трябвало да решим рецесията в доверието в европейските институции. Ще я решим, когато покажем, че можем бързо да отговаряме на упованията на жителите “, акцентира вицепремиерът.

По думите й след Брекзит сякаш европейците са почнали да осъзнават, че Европейски Съюз не е невъзобратим развой.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР