Българското председателство на Съвета на Европейския съюз е възможност, която

...
Българското председателство на Съвета на Европейския съюз е възможност, която
Коментари Харесай

Министър Ангелкова: Министерството на туризма ще участва с 6 основни събития в календара на българското председателство

Българското председателство на Съвета на Европейския съюз е опция, която ни дава късмет освен да задаваме темпото в политиките на Европейски Съюз, само че и да покажем опциите на страната като целогодишна туристическа дестинация. В тази връзка Министерството на туризма е присъединило 6 събития в календара с действия по време на председателство ни.

Това сподели министърът на туризма Николина Ангелкова при откриването на Националния съвет по туризъм. В събитието взеха присъединяване и министърът за българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова, зам.-министърът на културата Амелия Гешева и представители на сектора.

Основното събитие, с което Министерството на туризма се включва в програмата на председателството, е на тематика стопанска система и туризъм, изясни министър Ангелкова.

И разясни, че то ще се организира през февруари, като в него ще вземат участие министрите на туризма от страните членски на Европейски Съюз. По време на събитието ще има опция да се дискутират разнообразни хрумвания за бранша, както и да се създадат оферти, свързани със законодателни промени на европейските регламенти и наставления за региона на туризма. Ще има късмет да се дискутират и разновидностите за финансиране на туризма в границите на бъдещата кохезионна политика на Общността.

Друго значимо събитие, което ще провежда Министерството, е обвързвано с конферентния туризъм и цифровата промяна, сподели още министър Ангелкова. Тя посочи, че то ще се организира през февруари в границите на ревюто „ Ваканция и СПА “.

По думите й по този метод в него ще може да се поканят освен министри от страните от Европейски Съюз, само че и от други страни, членове на Световната организация по туризъм. Ведомството ще провежда и събития в границите на Дунавската тактика, която България ще има опция да ръководи. Едното е обвързвано с туризъм и енергетика, а другото ще е по време на форума „ Култура и туризъм “ във Велико Търново.

Имаме една извънредно значима конференция през месец юни дружно с Организацията за черноморско икономическо сътрудничество(ОЧИС), която ще бъде отдадена на туризма, съобщи министър Ангелкова. И посочи, че България ръководи работната група в ОЧИС.

Изключително тясно си сътрудничим с министър Лиляна Павлова за рекламните материали, които ще бъдат популяризирани, уточни министър Ангелкова. Ще се постараем да има задоволително, тъй че да покажем капацитета на страната като целогодишна туристическа дестинация, известна освен с летните и зимните благоприятни условия, само че и балнео- и СПА и културно-исторически, голф, спорт и всички други типове туризъм, които има опция да се реализират у нас, разяснява още министър Ангелкова.

По думите й на представителите на бизнеса ще се дължи огромна част от усещането, което ще получат делегатите и гостите. Разчитам на вашата кооперативност и подпомагане в тази посока, добави министърът.

Над 32 хиляди нощувки се чака да бъдат осъществени у нас по време на председателството, което ще удвои нощувките в София, заяви Лиляна Павлова, министър за българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. И посочи, че 22 хотела са декларирали подготвеност за партньорство.

Те са с 3,4 и 5 звезди, като условията към тях са да имат формалната категоризация, въведена в страната и поддържана в Министерството на туризма. А формалният уебсайт на българското председателство ще препраща и популяризира туристически действия, които Националният съвет по туризъм предложи.

Културната стратегия по време на председателството ще включва отбелязване на значими събития от националната и европейската история, сподели зам.-министърът на културата Амелия Гешева. И посочи, че измежду тях са 60-ата годишнина от подписването на Римските контракти, 10-ата годишнина от участието на България в Европейски Съюз, 75-ата годишнина от спасяването на българските евреи и София - Европейска столица на спорта 2018 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР