Българското правителство ще отговори на всяка точка от доклада на

...
Българското правителство ще отговори на всяка точка от доклада на
Коментари Харесай

Андрей Ковачев: Правителството ще отговори на всяка точка от доклада на ЕК

Българското държавно управление ще отговори на всяка точка от отчета на Европейската комисия. Това съобщи в ефира на предаването евродепутатът от ГЕРБ-ЕНП Андрей Ковачев. Той разяснява отчета на Европейската комисия към България, както и резолюцията на Европейския парламент, като уточни, че София би трябвало да извърши рекомендациите на европейските институции.
" Всички тематики от отчета и тези елементи от резолюцията, които са свързани с градивни оферти, би трябвало да се извършват и се извършват. Българското държавно управление ще отговори на всяка точка от отчета на Европейската комисия - надлежно със законопроекти и с оферти за смяна на Конституцията ", акцентира Ковачев. Той означи обаче, че рекомендациите ще би трябвало да бъдат изпълнявани освен от настоящето, само че и от идващите държавни управления в страната. " Трябва да има правдивост, битка с корупцията и да няма никакви подозрения за зависимости ", сподели Андрей Ковачев.
Той изясни, че по традиция Европейският парламент не се намесва в нито една страна, в която има предизборна обстановка. Ковачев сподели, че на Европейската национална партия и на Европейските консерватори не е дадена опция да трансформират и една дума по гласуваната резолюция за България.

Българският евродепутат означи, че във връзка с европейското бъдеще на Северна Македония, би трябвало да е ясно, че неевропейско отношение е да изграждащ модерна еднаквост посредством опита да се злепостави България в Скопие, казвайки, че София не признава идентичността на македонците или техния език. " Това изрично не е правилно във връзка с актуалната, новосформирана македонска етническа еднаквост и актуалния новокодифициран след 1944-1945 година актуален македонски език, учреден на западно-българските приказва ", означи Ковачев.
Той е безапелационен, че България няма проблем със актуалните действителности, свързани със Северна Македония. " Напротив - това е човешко право, всеки да се дефинира подобен, какъвто пожелае да се усеща ".
Още за разногласията от историята сред България и Северна Македония гледайте в изявлението с Андрей Ковачев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР