Българското правителство е подкрепило декларация на Европейския съюз по повод

...
Българското правителство е подкрепило декларация на Европейския съюз по повод
Коментари Харесай

България подкрепи ЕС, осъдиха изгонването на посланика на Германия от Венецуела

Българското държавно управление е подкрепило декларация на Европейския съюз във връзка оповестяването на посланика на Германия във Венецуела за личност нон грата, като му беше даден период от 48 часа да напусне страната.

От българското Министерство на външните работи (МВнР) прецизират, че страните членки на Европейски Съюз показват цялостна взаимност с Германия.

" Европейският съюз твърдо осъжда обстоятелството, че немският дипломат в Каракас е подложен на напън да напусне страната и показва цялостна взаимност с Германия ", акцентират 28-те страни членки, допълвайки: " Мерки, които препятстват работата на дипломатите, единствено способстват за ескалиране на напрежението и подкопават политическия път за излизане от рецесията. "

Страните членки на Европейски Съюз декларират още, че ще продължат работата за политическо, спокойно и демократично решение на рецесията, в това число посредством Международната контактна група. В декларацията се акцентира подготвеност да се употребяват всички подобаващи принадлежности за реакция на актуалните събития.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР