Българското министерство на спорта е отказало да подкрепи санкциите на

...
Българското министерство на спорта е отказало да подкрепи санкциите на
Коментари Харесай

Министерството на спорта е отказало да подкрепи санкции срещу Русия и Беларус -

Българското министерство на спорта е отказало да поддържа глобите на Европейски Съюз, Англия, Канада, Съединени американски щати, Нова Зеландия, Австралия, Южна Корея, Норвегия и Канада, включващи прекъсването на членските права на Русия и Беларус в интернационалните спортни федерации и отстраняването на лица от тези страни от високи постове във тези федерации. Това заяви министърът на спорта на Полша Камил Бортничук по време на конференция, на която показа общата позиция на сътрудниците си от повече от 30 страни.

„ Имаме към този момент общо изказване по въпроса за следващите наказания сферата на спорта, взеха решение се да го подпишат министрите на 25 страни от Европейски Съюз, а също Англия, Лихтенщайн, Исландия, Съединени американски щати, Канада, Австралия, Нова Зеландия, Южна Корея, Япония и Норвегия. В листата с подписалите липсват България, Унгария и Швейцария. “ – съобщи министърът.

Това е втората взаимна позиция на спортни министри от Европа и други елементи на света. Първият беше показан на 8 март, малко след експанзията на Русия против Украйна. „ Препоръчахме на интернационалните федерации да изключат съветски и беларуски спортисти и тимове от интернационалните надпревари и да отдръпват Русия и Беларус от правото да провеждат огромни интернационалните събития “, напомни министър Бортничук.

„ Националните и интернационалните спортни организации би трябвало да обмислят прекъсване на излъчването на своите спортни надпревари на територията на Русия и Беларус. Тук към този момент постигнахме първите си триумфи. Тъй като ние си сътрудничим доста тясно с английското държавно управление по тази тематика, за начало Висшата лига към този момент е решила да спре сигнала от мачовете си за Русия и Беларус. “ - описа Бортничук.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР