Българско-френско архитектурно ателие се открива в Града на липите. Основната

...
Българско-френско архитектурно ателие се открива в Града на липите. Основната
Коментари Харесай

Българско-френско архитектурно ателие се открива в Града на липите

Българско-френско архитектурно ателие се открива в Града на липите. Основната тематика на ателието, което публично се открива на 12 октомври, ще бъде рехабилитацията – възобновяване и трансформацията на остарели здания, на античните пространства на града и неговото културно завещание.
30 студенти от Университета по архитектура в Париж Ла Вилет и петима студенти от Университета по архитектура, строителство и геодезия – София, под управлението на арх. Цвета Кирова, ще бъдат в Стара Загора от 11 до 16 октомври.
Бъдещите архитекти от България и Франция организират за трета поредна година взаимни ателиета, в които образуват екипи и работят дружно по заложени от градовете тематики. Творческият развой подкрепя освен тяхното образование, само че и градовете домакини с хрумвания за градоустройството, тъй като се работи в действителна конюнктура, по съответни задания и за действителни обекти.
Двамата им преподаватели към този момент посетиха Стара Загора и се срещнаха с представители на общината, на Камарата на архитектите и Съюза на архитектите в Стара Загора, на Тракийския университет.
Архитектурното ателие ще работи в Града на вършиме улици по покана на Община Стара Загора.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР