Българският волейболен треньор Николай Желязков направи повторен дебют в Румъния

...
Българският волейболен треньор Николай Желязков направи повторен дебют в Румъния
Коментари Харесай

Ники Желязков дебютира с победа начело на Залъу срещу Аркада

Българският волейболен треньор Николай Желязков направи още един дебют в Румъния след по-малко от три месеца и то с победа. 47-годишният български експерт, който преди по-малко от седмица пое първенеца Волей Мунисипал (Залъу), го изведе до триумф против някогашния си отбор Аркада (Галац), който напусна скандално при започване на ноември предходната година, с 3:1 (24:26, 26:24, 25:23, 25:20) в дербито на 18-ия кръг на Дивизия А1, играно нощес.

Българският разпределител в отбора на Залъу Добромир Димитров игра устойчиво цялостен мач и приключи с 2 точки (1 блок и 1 ас) за триумфа. Най-полезни за първенците станаха сърбинът Филип Стоилович (3 блока, 2 аса, 44% успеваемост в офанзива и 61% съвършено посрещане) и бразилецът Леонардо Дал Боско (2 блока, 47% успеваемост в офанзива и 50% съвършено посрещане) с 19 и 18 точки за успеха. За отбора на Аркада над всички бе Адриан Гонтариу с 25 точки (4 блока и 38% успеваемост в атака), само че и това не бе задоволително за триумф.

Така първенците от Залъу останаха на нежеланото 5-о място във краткотрайното класиране с 13 победи, 5 загуби и 36 точки, само че към този момент единствено на точка от 4-ия КСМ (Букурещ) и на четири от Аркада, които са 3-и. В идващия кръг Ники Желязков и момчетата му гостуват точно на КСМ. Срещата е в събота (10 февруари) от 13,30 часа.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР