Българският треньор на Университатя (Крайова) Ивайло Петев приема спокойно критиките

...
Българският треньор на Университатя (Крайова) Ивайло Петев приема спокойно критиките
Коментари Харесай

Меденият месец на Петев в Румъния свърши

Българският треньор на Университатя (Крайова) Ивайло Петев приема умерено рецензиите от медии и някогашни футболисти по негов адрес, откакто тимът му има едвам две точки в последните пет срещи.

" Синьо-белите " от Крайова несъмнено изостанаха от върха и мъчно могат да бъдат посочени като кандидати за купата, само че към момента изоставането им от 2-ата позиция е изцяло преодолимо.

Петев приказва преди гостуването на отбора му на Сепси (Сфънтул Георге) в 24-ия кръг на румънската Лига 1. Срещата е в неделя от 15:30 часа.

" Нормално е да бъдете сериозни и към мен, поради резултатите ", съобщи Петев при започване на срещата си с медиите. След това съобщи, че новите играчи към момента имат потребност от акомодация, а също по този начин и за възстановяване на физическото положение на тима.

" Срещаме се с добър тим, който напредна в последните мачове. Трябва да се борим и да вземем трите точки непременно. Независимо от системата на игра, от това кой ще влезе на терена, би трябвало да подходим доста съществено към мача и да победим. Нямаме огромни проблеми, упражняваме обикновено, само че това, което демонстрираме в мачовете, не е задоволително. Трябва да се опитаме да вземем при три точки освен това посещение ". Единствено Никосур Банку е осъден от хората, на които българският експерт разчита.

" При нас казусът е душевен, съгласно последните резултати. Сигурен съм, че след победа ще изглеждаме по-добре. Нормално е хората да ни подлагат на критика, като се има поради, че нямаме толкоз доста победи, само че всичко зависи от нас да оправим нещата. Знаем къде сбъркахме. Нормално е да са сериозни и към мен, одобрявам ги, само че имаме нов мач, в който би трябвало да търсим реванш ", добави Петев. Друго нещо, с което той би трябвало да се оправи, е че много футболисти пристигнаха неподготвени и би трябвало да влизат последователно във форма, без да се форсират прекомерно. Един от тях е Владимир Скречиу.

Със сигурност той се надява да привлекат нападател, който да реши проблемите в офанзива. Единствено Александру Митрица от хората в офанзивата има добра статистика - вкарал е 8 гола от началото на сезона. Неговият профил обаче е по-скоро като плеймейкър или втори нападател, поради растежа му от едвам 162 см. В предходния домашен мач Петев и неговият отбор паднаха вкъщи с 0:3 от ФКСБ, а точно Митрица пропусна невероятна обстановка да се разпише след половин час игра при 0:0.

" Ще се опитаме да трансферираме още един нападател, ще създадем всичко по силите си, с цел да реализираме това. Вече не мислим за купата и европейските купи, мислим единствено за идващия мач. Психически не сме добре след тези два неуспеха, само че и те са част от футбола. Всички сме ядосани, обикновено е ", съобщи Ивайло Петев.

След 23 изиграни мача отпред в румънското състезание е ФКСБ с 50 точки, а по-късно са ЧФР Клуж и Рапид (Букурещ) с по 39. Защитаващият купата Фарул (Констанца) е 4-и с 36, а Университатя (Крайова) има 34. Веднага след тях се подрежда Сепси с 33.
 ФКСБ заби три звучни шамара на Петев и Университатя
ФКСБ заби три звучни шамара на Петев и Университатя

Тежка загуба за Кмета в Румъния
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР