Българският тим ще играе в изолатор мачовете за Евробаскет`21, стана

...
Българският тим ще играе в изолатор мачовете за Евробаскет`21, стана
Коментари Харесай

Българският тим ще играе в изолатор мачовете за Евробаскет`21

Българският отбор ще играе в изолатор мачовете за Евробаскет`21, стана ясно от последното решение на европейската баскетболна централа ФИБА-Европа.

Изпълнителният ѝ комитет реши квалификационните дуели през ноември и февруари да не са на разменено посещение, а в така наречен " балон " - изолирано място, на което се събират всички участващи тимове, при строго съблюдаване на продивоепидемични ограничения против COVID-19. За първи път този отбор изолираност бе въведена в НБА, където мачовете от постоянния сезон бяха доиграни в залите на развлекателния център " Дисни уърлд " край Орландо, като играчи, съдии и всичкият останал механически личен състав живеят в прилежащите хотели. В момента там не престават по същия метод плейофите.

Според решението на ФИБА-Европа всички оставащи квалификационни мачове, разграничени на два  " прозореца " (през ноември и февруари) ще са в " балони ", " в сходство със здравния протокол на ФИБА (включително PCR-тестване и следено влизане в зоната за сигурност) ".

Всеки изолатор ще побира 4 или 8 тима, т.е. там ще са мачовете от една или две квалификационни групи. " Домакините ще бъдат избрани на районно ниво и ще бъдат оповестени навреме ", гласи решението.

Това значи, че за дуелите от гр. H, в която е българският народен тим, занапред ще се вземе решение. Селекцията на треньора Росен Барчовски все още е на второ място след победа в Ботевград (110:104 над Латвия с продължение) и загуба (63:73 като посетител на Гърция). За Евробаскет`21 ще се класират първите три тима от всяка от 8-те квалификационни групи.

Във въпросните два " прозореца " баскетболистите ни имат по стратегия посещение на Босна и Херцеговина (26 ноември), домакинство против Гърция (29 ноември), посещение в Латвия (19 февруари) и домакинство против Босна и Херцеговина (22 февруари), с което квалификациите завършват.

Лидер в групата е Гърция с 2-0, следвана от България (1-1) и Босна и Херцеговина (1-1), а финален е отборът на Латвия (0-2).
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР