Българският тенисист Димитър Кузманов се класира за основната схема на

...
Българският тенисист Димитър Кузманов се класира за основната схема на
Коментари Харесай

Димитър Кузманов влезе в основната схема на АТР 250 турнира в Маракеш

Българският тенисист Димитър Кузманов се класира за главната скица на шампионата от сериите АТР 250 на клей в Маракеш, Мароко, откакто в последния кръг на квалификациите отстрани французина Юго Грение.

Кузманов се наложи с 6:3, 4:6, 6:0 в доста оспорван мач, който продължи цели 2 часа и 45 минути.

Двубоят стартира мъчно за българина, който в първия сет изостана с 1:3 след пробив на сметката на Грение. Отговорът на Мико обаче бе повече от безапелационен, като той измъкна всеки един от идващите пет гейма в сета, с цел да затвори първата част след 6:3.

Във втората пък двамата си размениха по един ранен пробив, а след това французинът дочака своя момент в десетия гейм, взимайки още веднъж подаването на противника, с което постави и точка на разногласието в сет след 6:4 в своя изгода.

Третата и решителна част обаче мина напълно под контрола на Димитър Кузманов, който не даде даже гейм на своя противник и след 6:0 стигна до крайния триумф.

По този метод българинът ще играе в главната скица на трети друг шампионат на АТР, откакто до този миг е взел участие във всяко едно издание на Sofia Open с " уайлдкард ", а при започване на 2021-а година мина през квалификациите на конкуренцията в Анталия, Турция.

Малко по-късно през днешния ден пък следва да стане ясно и името на първия противник на Мико в същинската фаза на шампионата в Маракеш, като вероятните варианти са австралиецът Кристофър О`Конъл, аржентинецът Федерико Кория, осмият подложен чилиец Николас Джари или участващият с " уайлдкард " мароканец Адам Мундир.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР