Българският тенис талант Пьотр Нестеров се класира за 1/8-финалите в

...
Българският тенис талант Пьотр Нестеров се класира за 1/8-финалите в
Коментари Харесай

Българин е на 1/8-финал на юношеския US Open

Българският тенис гений Пьотр Нестеров се класира за 1/8-финалите в юношеския шампионат от Откритото състезание на Съединени американски щати в Ню Йорк. Във II кръг от последната за годината конкуренция в Големия шлем 18-годишният играч на " Черно море Елит " надигра поставения под №14 в схемата Алехандро Мансанера Пертуса (Исп) с 6:4, 6:4.

Преди това на старта варненецът се наложи над Филип Флориг (Гер) с 6:1, 6:7 (4), 6:3. За място на 1/4-финалите Нестеров ще спори с Якуб Меншик (Чех), като дуелът е пръв в днешната стратегия на корт №8 в комплекса " Флашинг Медоус " и би трябвало да стартира в 19:00 ч. наше време.

За Пьотр това е трето присъединяване в " мейджър " шампионат през 2021 година след " Ролан Гарос " в Париж, където стигна 1/2-финал на двойки с сътрудник Вячеслав Биелински (Укр), и " Уимбълдън " в Лондон, където двамата с украинеца играха 1/8-финал на каре.

На US Open Нестеров и Биелински също образуваха тандем и ще стартират присъединяване си довечера. След като по право почиваха в I кръг, през днешния ден двамата ще излязат в 1/8-финал против Вилус Гаубас (Лит) и Даниел Мерида Агилар (Исп). Очаква се мачът да стартира след среднощ българско време.

 

ПРИ МЪЖЕТЕ И ЖЕНИТЕ

В схемите при мъжете и дамите в Ню Йорк битката към този момент стигна до 1/2-финалната фаза. Първите двама участници в Топ 4 при мъжете са поставените под №2 Даниил Медведев (Рус) и №12 Феликс Оже-Алиасим (Кан). На 1/4-финалите късно нощес руснакът съкруши квалификанта Ботик ван де Зандсхулп (Нид) с 6:3, 6:0, 4:6, 7:5, а канадецът поведе с 6:3, 3:1 против сензацията Карлос Алкарас (Исп), когато 18-годишният младеж се отхвърли поради контузия.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР