Българският сноубордист Радослав Янков премина успешно квалификациите за старта от

...
Българският сноубордист Радослав Янков премина успешно квалификациите за старта от
Коментари Харесай

Радослав Янков премина квалификациите в Бад Гащайн

Българският сноубордист Радослав Янков мина сполучливо квалификациите за старта от Световната купа, който ще се организира по-късно довечера в Бад Гащайн, Австрия.

След като преди няколко дни беше дисквалифициран от надпреварата в Скуол, през днешния ден носителят на огромния Кристален глобус за сезон 2015/16 преодоля пресявките в паралелния слалом с 12-о време.

В първото си втурване в квалификациите през днешния ден Янков беше измежду най-хубавите, като даде 4-и резултат по синьото трасе, само че след това имаше усложнение по аленото, където нашето момче се подреди едвам 23-и.

За благополучие, общото му време от 52.75 секунди беше задоволително, с цел да откри място българинът измежду най-хубавите 16, които ще карат в главното съревнование довечера.

Същинската фаза на конкуренцията започва в 19:45 часа българско време, а Радослав Янков ще кара във втората 1/8-финална серия в двубой против американеца Коди Уинтърс.

Припомняме ви, че в края на седмицата пък предстоят още два старта от Световната купа по сноуборд, които ще се проведат в България, а за пръв път хазаин на сходно събитие ще бъде Пампорово, който ще одобри два паралелни слалома през уикенда (20 и 21 януари).





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР