Българският режисьор на анимационни филми Румен Петков е починал, съобщи

...
Българският режисьор на анимационни филми Румен Петков е починал, съобщи
Коментари Харесай

Почина режисьорът и аниматор Румен Петков, създал Приключенията на Чоко и Боко

Българският режисьор на анимационни филми Румен Петков е умрял, заяви ученичката му и колежка Надежда Славова в обществените мрежи.

" Страхотният аниматор, прелестният човек Румен Петков ни напусна, само че ще бъде постоянно с нас! Не желая и не мога да допускам..., ужасно боли... голяма загуба за всички - и за фамилията му и за аниматорите в България, от които получи голямата им обич и благодарност, както никой различен!!!! Светла му памет! ", написа Славова.

Румен Петков е български режисьор на анимационни филми, притежател на премиите „ Grand Prize “ на Фестивала на анимациите в Отава (Канада) и „ Златна палма “ от Фестивала в Кан. Той е основател на поредицата „ Приключенията на Чоко и жабока Боко обичана на децата през 80-те

През 1978 година приключва магистърска степен в Софийския университет. По време на двугодишната си работа в „ Klasky Csupo “, работи върху анимационните филми „ Rugrats “, „ Aahhh!Real Monsters “ и „ Duckman “.

От 14 години Румен Петков живее в Холивуд. Той е един от режисьорите на известните по целия свят анимационни сериали „ Лабораторията на Декстър “, „ Джони Браво “, „ Крава и пиле “, „ Майк, Лу и Ог “, „ Новото шоу на Уди Кълвача “ и „ Приказки за Том и Джери “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР