Sotheby’s осигури колекцията на Ралф Голдънбърг, финансов търговец, който почина

...
Sotheby’s осигури колекцията на Ралф Голдънбърг, финансов търговец, който почина
Коментари Харесай

Sotheby’s ще продаде колекцията на търговеца от Чикаго за 13 милиона паунда

Sotheby’s обезпечи сбирката на Ралф Голдънбърг, финансов търговец, който умря през 2022 година, с цел да предложи на разпродажбите си в Лондон през юни. Състои се от към 80 творби и се прави оценка на най-малко £13 милиона (гарантирано).

Голденбърг, съществена част от общността на изкуствата в Чикаго от 60-те години на предишния век, се реалокира в Лондон през 1999 година и живее в триетажна къща в Hay’s Mews на Mayfair. Този парцел, планиран от минималистичния проектант Джон Поусън, послужи като подобаващ декор за развиващия се усет на Голдънбърг, който резервира „ доста чиста хармония “, споделя Оливър Баркър, ръководител на Sotheby’s Europe. Домът на Hay's Mews също е на пазара за £6,75 милиона посредством Wetherell Estate Agents.

Голденберг стартира да колекционира творби на изкуството, до момента в който е в Съединени американски щати, купувайки отпечатъци от авангардни художници, в това число Жан Кокто и Серж Полиаков, след което се мести в области, в това число американския нереален експресионизъм, европейския минимализъм и...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР