Износът на Китай се повиши в доларово изражение миналия месец,

...
Износът на Китай се повиши в доларово изражение миналия месец,
Коментари Харесай

Износът на Китай нараства през април, тъй като Пекин дава приоритет на високотехнологичното производство

Износът на Китай се увеличи в доларово изражение предишния месец, защото Пекин разпорежда очакванията си на възкръсване, водено от производството, с цел да подтиква слабия напредък на втората по величина стопанска система в света.

Стойността на китайския експорт се повиши с 1,5% през април по отношение на година по-рано, обръщайки годишен спад от 7,5% през март, когато по-ниските цени удариха китайските производители. Анкетирани от Ройтерс анализатори предвидиха нарастване на цената на износа от 1,5 %.

Стойността на вноса от Китай скочи с 8,4 % през април, изпреварвайки упованията на анализаторите за напредък от малко под 5 %.

Администрацията на китайския президент Си Дзинпин залага на високотехнологичното произвеждане, с цел да компенсира икономическия спад, произлизащ от по-ниските вложения в парцели, слабото потребителско доверие и неефективните разноски за инфраструктура.

Миналия месец Китай регистрира растеж на Брутният вътрешен продукт от 5,3% през първото тримесечие по отношение на година по-ран...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР