Българският производител и дистрибутор на биопродукти Смарт Органик отчита 14.414

...
Българският производител и дистрибутор на биопродукти Смарт Органик отчита 14.414
Коментари Харесай

"Смарт Органик" отчита 21% ръст на приходите през третото тримесечие

Българският производител и дистрибутор на биопродукти " Смарт Органик " регистрира 14.414 млн. лева консолидирани доходи от продажби за третото тримесечие по предварителни данни, което съставлява 21% растеж по отношение на същия интервал на 2021. А от началото на годината до края на септември продажбите скачат с 19%, оповестиха от обществената компания посредством БФБ-София, само че не показаха точния им размер за дeветте месеца. От ноември предходната година

" Доволни сме от постигнатите резултати и гледаме с оптимизъм към идващото тримесечие ", разяснява за " Капитал " Яни Драгов, основател и мажоритарен притежател на " Смарт Органик ".
Продължаващи вложения
Дружеството, което е най-големият производител и дистрибутор на биохрани и питиета в България, известно с марките Roobar, Kookie Cat, Dragon Superfoods, " Био класа " и други,

През третото тримесечие приключи построяването на втората фирмена постройка в Княжево. Тя е ситуирана на 5000 кв. метра повърхност, ще усили индустриалния потенциал и ще разреши на сдружението да реалокира външните си хранилища.
Реклама
" Към днешната дата всички строителни действия са завършили, в околните дни чакаме позволение за прилагане на постройката. До края на месец октомври ще спрем да наемаме външния склад, който употребяваме за доставки в България, както и доста ще понижим суровините, държани във външни хранилища. Очакванията резултатът от това са спестявания в размер на към 50 хиляди лева на месец ", разясняват от сдружението.

Дружеството има и планувана инвестиция от 5 млн. лева за нов цех за биохрани в Индустриалната зона " Божурище " край София.
Още нови артикули
Компанията, чиито сурови барчета Alesto Kraft Protz, продължава да обогатява портфолиото си с нови артикули.

През първото тримесечие на годината " Смарт Органик " конфигурира линия за нов артикул в категория " здравословни десерти ", както и спомагателни мощности за произвеждане на тахани. През третото тримесечие компанията предложи на пазара още един нов артикул - пралини с заряд от ядкови тахани (шоколадови чашки с фъстъчено масло и др.). Той прилича известен продукт на американската марка Reeze`s, само че е веган, био и не съдържа тръстикова захар и бе показан на най-голямото ревю за биохрани в света, което се организира годишно в Германия.
Реклама
" Получихме извънредно добър отзив за пралините, като сега изпълняваме поръчки за няколко клиента от Германия. В новата ни постройка ще обособим производството на пралините в обособен завод, което ще ни разреши да увеличим потенциала им. В момента имаме засилено търсене на артикули от всичките ни производства и огромен ресурс от поръчки и сме с позитивна настройка за резултатите от четвъртото тримесечие ", оповестиха от компанията.

Към 30 юни " Смарт Органик " има осем дъщерни сдружения, в това число в Германия, Нидерландия, Съединени американски щати и Румъния. Компанията има веригата биомагазини " Зелен ", както и 25% от българския производител на лютиви сосове Chilli Hills Farms.

През февруари т.г. " Смарт Органик " закупи 100% от дяловете на Amigos Internternational Trade BV - дребен дистрибутор на биохрани в Холандия и Белгия, вносител на био аренга захар (натурален подсладител) от Индонезия под своя бранд Red Ape.

През юли - производител на напитките с марката Frudada, и навлезе в нова продуктова категория - на здравословните питиета.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР