Българският президент Румен Радев пристигна на официално посещение в Държавата

...
Българският президент Румен Радев пристигна на официално посещение в Държавата
Коментари Харесай

Румен Радев пристигна на официално посещение в Катар

Българският президент Румен Радев дойде на публично посещаване в Държавата Катар по покана на Н.В. емира на Държавата Катар Шейх Тамим бин Хамад Ал-Тани. Сред тематиките на диалозите в Доха, които предстоят ще са взаимни планове във високотехнологични браншове, задълбочаване на партньорството сред България и Катар в областта на енергетиката, нововъведенията, инфраструктурата, земеделието, увеличение на вложенията в български индустриални зони.
Дипломатическите връзки сред Република България и Държавата Катар са открити през 1990 година През предходната година емирът на Катар беше на първото си държавно посещаване в България по покана на президента Румен Радев.

Шейх Хамад Бин Халифа Ал-Тани, който е татко на сегашния емир на Държавата Катар и му отстъпва престола през 2013 година, е посетил България на 14-15 април 2009 година На 25 април 2009 година шейх Хамад Бин Халифа Ал-Тани посещава София наново за присъединяване в интернационалния енергиен конгрес на високо ниво.

Катар е заинтригуван от съдействието с България на първо място в икономическата сфера и съдействие в региона на инфраструктурата, вложения в региона на недвижимите парцели и съдействие в региона на опазването на здравето и образованието.

Президентът Румен Радев ще бъде посрещнат в Доха с публична гала от емира Шейх Тамим бин Хамад Ал-Тани. Предвидени са среща „ на четири очи “, както диалози сред двете публични делегации. Президентът Радев ще открие Катарско-български бизнес конгрес Катар е заинтригуван от съдействието с България на първо място в икономическата сфера и съдействие в региона на инфраструктурата, вложения в региона на недвижимите парцели и съдействие в региона на опазването на здравето и образованието.

Българският президент ще се срещне с представители на българските жители, които работят и обитават на територията на Държавата Катар, които са към 400 души. В главната си част са висококвалифицирани експерти, които работят в браншове, като строителство и планиране, въздушен превоз, туризъм, спорт, обучение, опазване на здравето, научни проучвания и др.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР