Българският президент Румен Радев дипломатично, но твърдо, е реагирал на

...
Българският президент Румен Радев дипломатично, но твърдо, е реагирал на
Коментари Харесай

Ето как Румен Радев отвърна на упреците на патриарх Кирил

Българският президент Румен Радев дипломатично, само че твърдо, е реагирал на упреците на съветския патриарх Кирил по време на срещата им на "Дондуков " 2, оповестиха от президентството.

Неговата реакция не е показана във видеото, пуснато от Руската православна черква, която натъртва единствено на тирадата на патриарха.

По-долу е позицията на Президентството.

"Руските медии излъчват упреците на Негово светейшество Кирил, само че тяхната камера се отдръпна преди отговора на президента. В него Румен Радев твърдо съобщи, че "така, както Църквата се бори за душата на всеки човек, по този начин и ние сме признателни към паметта на всеки боец, сражавал се в съветската войска под знамената на император Александър II и умрял за българската независимост, без значение от неговата националност “.

Що се отнася до Освобождението, то е резултат от Руско-турската война и България е признателна на Русия.

Президентът Радев сподели още, че е бил впечатлен от тезата за "силата на мълчанието “ в писанията на патриарх Кирил. Тогава Негово Светейшество Кирил спря с упреците и сподели "добре, дано прелистим тази страница “.

В края на диалога патриарх Кирил благодари на президента Радев и му пожела духовни сили на държавническото занятие.

Българският държавен глава му благодари, само че посочи, че още със заемането на поста е изискал благословия от мъдрия нравствен лидер на православните българи, Негово Светейшество Неофит, нашия патриарх, който му я е дал. "

Вижте видеото с укорите на патриарх Кирил от уеб страницата на РПЦ:
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР