Българският президент определи като деликатен въпроса за това дали НАТО

...
Българският президент определи като деликатен въпроса за това дали НАТО
Коментари Харесай

Голямата тревога е инвазията в Украйна да прерасне в ядрена война, смята Румен Радев |

Българският президент дефинира като внимателен въпроса за това дали НАТО би трябвало да се намеси във военния спор.

На взаимен брифинг с португалския си сътрудник Марселу Ребелу де Соуза при визитата си в Лисабон Радев съобщи, че " към този момент имаме ясни изказвания на генералния секретар на алианса, на президента Байдън и на други държавни ръководители, че намесата на НАТО в Украйна крие големия риск от Трета международна война. Голямата паника е тази война да не прерасне в нуклеарен спор ".

По думите му би трябвало допустимо най-скоро да се провежда без значение следствие и всички отговорни за избиването на цивилни в Украйна да бъдат осъдени, съобщи Българска телеграфна агенция. 

На въпрос за подозрения за възможна приложимост на химическо оръжие в Мариупол, Румен Радев напомни, че това е военно закононарушение.

" Нашият апел е допустимо най-скоро да се провежда без значение интернационално следствие. Ние би трябвало да разберем истината и всички виновни за тези безчовечен действия би трябвало да бъдат осъдени допустимо най-скоро. Ако не го създадем, тази война ще продължава. Колкото повече почтени цивилни жертви има, толкоз по-трудно ще се откри мирът ", сподели още Радев.

Двама президенти се сплотиха в взаимен апел войната да спре и да се търси метод остарелият континент да се оправи със обстановката на невиждана военна инвазия. 

Той признателни на Марселу Ребелу де Соуза за поддръжката на страната му за присъединението на България към Организацията за икономическо развиване и съдействие и към Шенгенското пространство, както и за съдействието им в региона на стопанската система, образованието, науката и културата.

Относно готовността на Португалия да взе участие в укрепването на Източния фланг на НАТО с боен контингент стана ясно, че тематиката е била обсъждана на двустранната среща сред двамата в Порто.

" Това е извънредно значимо, с цел да демонстрираме нашата увереност и нашето единение в отстояването на свободата, демокрацията и нашите полезности ", означи Радев.

" Споделихме нашата паника от развиването на събитията и от братоубийствената и брутална война в Украйна. Нашият взаимен апел е тази война да спре колкото се може по-бързо и да търсим метод да връщаме мира ", разяснява още той. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР