Българският премиер Бойко Борисов ще посети Турция на 12 юни,

...
Българският премиер Бойко Борисов ще посети Турция на 12 юни,
Коментари Харесай

Газовите проекти водят Борисов и в Турция

Българският министър председател Бойко Борисов ще посети Турция на 12 юни, с цел да се срещне с турския си сътрудник Бинали Йълдъръм, оповестява Анадолската организация, базирайки се на информация на държавната пресслужба в южната ни съседка.

Според информацията Борисов и Йълдъръм ще приказват за икономическото съдействие, енергийни въпроси и просвета. Очаква се турската страна да сложи тематиката за проблемите на турците у нас.

Датата на визитата на Борисов в Турция съответствува с въвеждането в употреба на Трансанадолския газопровод (ТАНАП), по който азербайджанският газ през Турция ще бъде доставян в Европа.

Както при визитата си в Москва, Борисов евентуално още веднъж ще сложи въпроса за вероятните източници на синьо гориво за плана на газов хъб "Балкан ". Това бе главната тематика при срещата му с съветския президент Владимир Путин, след която стана ясно, че "Турски поток " може да завие към България.

Анализаторите считат, че и "Турски поток ", ТАНАП и хъбът "Балкан " ще бъдат включени в дневния ред на диалога сред Борисов и Йълдъръм.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР