Българският пилот Никола Цолов спечели квалификацията преди дебютното си състезание

...
Българският пилот Никола Цолов спечели квалификацията преди дебютното си състезание
Коментари Харесай

Никола Цолов с полпозишън при дебюта си в испанската Формула 4

Българският водач Никола Цолов завоюва квалификацията преди дебютното си съревнование в испанската Формула 4 на пистата " Алграве " край Портимао, Португалия.

По този метод 15-годишният Никола ще потегли от първата стартова позиция през днешния ден следобяд в първия старт за сезона. Надпреварата ще започва в 16.15 часа българско време и ще бъде с дълготрайност от 25 минути плюс 1 обиколка.

Цолов, който кара за екипа на " Кампос " завъртя най-хубавата си обиколка за 1:45.192 минути, с което остави на малко повече от две десети зад себе си полякът Тимотеуш Кухарчик.

Зад тях на втора редица ще бъдат техните съотборници надлежно от екипите на " Кампос " и " Министерство на правосъдието Мототрспорт " Хю Бартер и Валерио Риничела.

Днес на пистата " Алграве " ще се организира единствено едно съревнование, до момента в който на следващия ден предстоят втората подготовка и останалите две старта от първия кръг за сезона в испанската Формула 4, която в този уикенд е в ролята на подгряваща серия на немския пистов шампионат за туристически коли ДТМ.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР