Българският отбор по прескачане на препятствия завърши на почетното второ

...
Българският отбор по прескачане на препятствия завърши на почетното второ
Коментари Харесай

България е втора за Купата на нациите



Българският тим по прескачане на трудности приключи на почетното второ място на шампионата Купа на нациите, част от 4-дневната конкуренция по конен спорт въз основата „ Ген Крум Лекарски “ в Божурище.

Състезанието беше подготовка за европейския шампионат, с височина на трудностите 145-160 сантиметра и награден фонд 75 000 евро.

Участваха 6 тима – на България, Турция, Унгария, Гърция, Румъния и Италия.

В първия манш Ивайло Бонев с кон Денданс и Руслан Петков с Чаколино записаха чисти паркури, Антон Дацински с Бамби инкасира 4 наказателни точки, а Ангел Няголов с Моцарт ван`т Хайке - 8. Въпреки това нашият тим се подреди на първото място.

Във втория манш Руслан Петков и Ангел Няголов бяха безгрешни, само че Ивайло Бонев и Антон Дацински събориха по едно затруднение и позволихме на италианците да ни изпреварят в крайното класиране – те с общо 4 наказателни точки, ние – с 8.

Въпреки това, по думите на шефа на отбора Теодор Шейтанов, насъбраният актив е задоволителен, с цел да се класираме за една от двете полуфинални етапи, в които ще вземат участие тимовете на 4-те европейски района.

Победителите: Франческа Сириези с кон Кейп Корал, Джанлука Аполони с Хай Тий, Нико Лупино с Фабалия и Паоло Паини с Чаколи.

В две от другите надпревари в последния ден видяхме български триумфи. Сребърният тур беше извоюван от Ангел Няголов с кон Конкордия. А в Бронзовия първа е Мария Дерменджиева с Линдор.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР