Българският национален отбор по волейбол записа втора загуба в турнира

...
Българският национален отбор по волейбол записа втора загуба в турнира
Коментари Харесай

"Лъвска" битка, но и втора загуба за България в Лигата на нациите

Българският народен тим по волейбол записа втора загуба в шампионата Лига на нациите. " Лъвовете " играха добре, само че отстъпиха с 2:3 на Германия.

В първия гейм избраниците на Силвано Пранди започнаха въодушевено и бързо натрупаха преднина от 8:3, която съумяха да удържат до края, макар леките съмнения в играта.

Снимка: FIVB

През втората част противниците ни се нагодиха към честите офанзиви от задно поле и мощното представяна на Цветан Соколов. Сервисът на Денис Калиберда беше огромното оръжие на германците и по този начин се стигна до тъждество. Въпреки това младите български волейболисти, които влязоха като промяна, демонстрираха капацитет.

В третия гейм още веднъж в игра бяха титулярите. Двата отбора играеха точка за точка, а " лъвовете " съумяха да пернат напред в резултата след десетия пункт и още веднъж да поведат.

Снимка: FIVB

Последва най-оспорваната част от мача. В края на четвъртия гейм тимовете се " захапаха ". В последна сметка германците изравниха след 30:28, а " лъвовете " изпуснаха 3 мачбола.

Тайбрекът беше същински призрачен сън за българите, които разрешиха на противника да поведе още първоначално и да не изпусне самодейността.

Снимка: FIVB

Най-резултатен за България беше капитанът Цветан Солоколов с 26 точки. 11 добави централният блокировач Алекс Грозданов.

За Германия с по 12 точки приключиха Денис Калиберда и Симон Хишар.

В класирането България е на 8-мо място. Следващият мач на българите е на 3 юни против Италия още веднъж в Римини.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР