Българският национален отбор по волейбол за мъже се завърна у

...
Българският национален отбор по волейбол за мъже се завърна у
Коментари Харесай

Пламен Константинов даде добра оценка на старта в Лига на нациите

Българският народен тим по волейбол за мъже се завърна у нас след присъединяване си в първия шампионат от Лигата на нациите, който се организира в Нагоя, Япония.

" Лъвовете " реализираха една победа и три загуби, а при кацането на летище " София " селекционерът Пламен Константинов показа усещанията си от играта на отбора.

" Може да съжаляваме за някои моменти в първия шампионат. Мачът с Китай считам, че можехме да го спечелим. Въпреки това се видяха и позитивни неща в играта. Сега, три от четирите тима, с които играхме бяха с цялостни сформира. Говорихме си, че за първия шампионат може да вземат участие с малко по-различна група от състезатели, само че като изключим Полша другите ни противници бяха заложили на цялостните си сформира. Поляците пък са подобен тим, че те имат два или три състава и всички те са първи. В общи линии считам, че петте точки, които взехме от шампионата, са едно положително начало ", съобщи Константинов, представен от Българска национална телевизия.
 Константинов се заяде с Цецо Соколов: Ще преценява дали въобще нуждая се от него, откакто си почине
Константинов се заяде с Цецо Соколов: Ще преценява дали въобще нуждая се от него, откакто си почине

" Не мога да скланям даден човек да играе за националния тим "

" Все още учим част от състезателите, тъй като множеството от тях ги виждаме за първи път в игрови обстановки. При по този начин стеклите се условия в шампионата скърбя, че не взехме още една победа. Това обаче не би трябвало да ни хвърля в някаква еуфория или подвеждане. Имаме над какво да работим. Видя се хубави неща, само че ние виждаме и проблемите, а когато те се случват във всяка среща това ни дава посока върху какво можем да работим ", разяснява Пламен Константинов.

Вторият шампионат от Лигата на нациите е сред 20 и 25 юни в Орлеан, Франция, където българският отбор ще се изправи против тимовете на Бразилия, Канада, Аржентина и Куба.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР