Българският национален отбор по тенис поведе с 2-0 след първия

...
Българският национален отбор по тенис поведе с 2-0 след първия
Коментари Харесай

България е на крачка от Световна група I за Купа "Дейвис"

Българският народен тим по тенис поведе с 2-0 след първия ден от гостуването си против Нова Зеландия и е единствено на крачка от историческо достижение в шампионата за Купа " Дейвис ". Тимът на капитана Валентин Димов се нуждае от още единствено един триумф в плейофа за влизане в Световна група I, с цел да се изкачи страната ни за първи път в това равнище на международното отборно състезание за мъже.

В откриващите две срещи от мача на корав корт в Крайстчърч нашите извоюваха две победи на сингъл. Първо втората ракета в състава ни Александър Лазаров съкруши водещия състезател на домакините Аджийт Рай със 7:6 (1), 6:2. Двубоят се игра при 33-градусова горещина и продължи 90 минути.

След това водачът на отбора ни Димитър Кузманов надви след поврат с 5:7, 6:3, 6:2 над третия избор на новозеландците Киранпал Пану, сменил в последния миг авансово декларирания Рубин Стейтъм. И тази намира се организира при извънредно висока температура и завърши след 3:01 ч. борба.

Програмата на втория спортен ден в неделя ще стартира със срещата на двойки, за която са декларирани Александър Донски и Пьотр Нестеров против Майкъл Винъс и Артьом Ситак. След това са ответните два мача на сингъл - сред първите ракети Кузманов и Рай и сред вторите Лазаров и Стейтъм.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР