Българският национален отбор по футбол изпусна престижна победа над Сърбия

...
Българският национален отбор по футбол изпусна престижна победа над Сърбия
Коментари Харесай

Сърбия - България завърши наравно в Лесковац

Българският народен тим по футбол изпусна влиятелна победа над Сърбия в евроквалификация от група G на стадиона в Лесковац.  Благодарение на вярата и спокойствието на новия ни ментор Илиан Илиев, който не в двете последни срещи, а единствено за едно полувреме съумя да направи от група плахи футболисти тим, съвсем до последните 10 минути на срещата отборът ни водеше, само че поради неточност при статично състояние двата отбора приключиха 2:2, предава Труд. 

В началото на срещата наставникът на домакините Драган Стойкович поздрави сърдечно българския си сътрудник и щаба му. На срещата участваха сръбският президент Александър Вучич и президентът на УЕФА Александър Чеферин. 

В 7-мата минута Сърбия насочи първия удар към вратата на Наумов. Костич стреля диагонално, само че топката мина около гредата. В 11-та минута Лукич стреля от 16 метра, топката мина през гората от играчи в българското наказателно поле, само че не изненада вратаря ни Даниел Наумов. Само 60 секунди по-късно Гудел опита рефлекса на стража ни, който елементарно избави удара му. В 17-та минута Сърбия поведе с дебютен гол на Милош Велкович.

Тадич центрира чудесно, топката попадна на главата на голмайстора в наказателното поле и " орлите " поведоха в резултата. В 21-вата минута Александър Митрович насочи удар с глава от 12 метра, само че вратарят на България още веднъж избави.

В 28-ма минута " орлите " имаха заплашителен шанс, откакто отборът на Илиан Илиев можеше да изравни с удар на Десподов от 17 метра диагонално, който обаче нацели гредата. В 34-та минута нов късмет имаха момчетата на Пикси Стойкович. Живкович стреля по диагонал от близко и още веднъж вратарят на България Даниел Наумов избави удара му. Секунди по-късно пропуск от воле направи и Живкович. В последните секунди на първата част Миленкович удари Десподов без топка в лицето, след което шурна кръв, а българският капитан получи лекарска помощ. Сръбският футболист обаче не получи чист червен картон за нарушаването. 

През втората част българският отбор заигра все по-уверено, а в 59-ата минута изравни за 1:1. Георги Русев, златната запаса, имаше потребност от 13 минути, с цел да вкара гол и да ядоса стража на Сърбите Ваня Милинкович - Савич. Грешката в отбрана бе избрана от сръбските медии като " огромен неуспех на Филип Костич ".

В 68-ата минута България поведе с 2:1, откакто Десподов получи топка на върха на офанзивата, догони я и с порив и темперамент я вкара в сръбската врата. Българският отбор бе на 10 минути от успеха, само че класата на противника, чиито футболисти костват над 300 млн. евро на трансферния пазар, си сподели думата. В 70-та минута Душан Влахович, който се появи като запаса, стреля и за миг като че ли изравни, само че голът му не бе зачетен поради засада. В 82-ата минута след центриране пред българската врата стражът Наумов и отбраната сбъркаха, а най-съобразителен бе Сърджан Бабич, който изравни за 2:2 и класира отбора си на ЕВРО 2024. 

В групата Унгария е водач с 18 точки и завоюва първата квота за еврофиналите, следван от отбора на Сърбия с 14 точки. Следват Черна гора с 11, Литва с 6 и финален е отборът на България единствено с 4 точки. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР