Българският национал Хавиер Ибанес спечели европейската титла на Международната боксова

...
Българският национал Хавиер Ибанес спечели европейската титла на Международната боксова
Коментари Харесай

Хавиер Ибанес завоюва европейската титла на IBA

Българският национал Хавиер Ибанес завоюва европейската купа на Международната боксова асоциация (IBA) в категория до 57 кг. Това се случи в главния осемрундов мач от галавечерта „ Нощта на първенците “ в Мадрид. 27-годишният Ибанес победи представителя на испанеца Хосе Килес с цялостно съдийско единогласие. И тримата рефери отсъдиха идентичен резултат в негова изгода – 77:75.

До средата на дуела Ибанес и Килес вървяха равностойно. Във втората половина на срещата роденият в Куба български национал взе самодейността, изглеждаше доста по-свеж и не спираше да засипва с тежки удари съперника си. Чак в последния рунд Килес хвърли всичко в офанзива и съумя до някаква степен да разбалансира Ибанес. Вече беше обаче прекомерно късно за поврат. Той надделя Килес и на финала на Европейските игри в Краков предходната година. Двамата имат квоти за Олимпийските игри и е изцяло допустимо да се срещнат и на кръга в.

За Хавиер Ибанес извоюваният пояс е първи сходен в кариерата.

В Мадрид за „ Нощта на първенците “ беше и президентът на Българската федерация по бокс Красимир Инински. Той се качи на кръга да поздрави Хавиер Ибанес за триумфа му.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР