Българският национал Борислав Радулов оглави световната ранглиста на WAKO в

...
Българският национал Борислав Радулов оглави световната ранглиста на WAKO в
Коментари Харесай

Български кикбоксьор оглави световната ранглиста на WAKO

Българският национал Борислав Радулов оглави международната класация на WAKO в категория до 57 кг и до 63 кг в жанр пойнтфайтинг. Кикбоксьорът ни зае първата позиция, откакто през вчерашния ден победи с купата на Световното състезание по кикбокс в стиловете фул контакт, киклайт контакт и пойнтфайтинг в Анталия, Турция.

Днес бяха обновени ранглистите на Световната асоциация на кикбокс организациите WAKO и справката демонстрира, че Радулов е номер 1 при мъжете в категорията си. Това е голям мотив за горделивост.

„ Борислав Радулов летеше по татамито като стрела. Не съм виждал толкоз бърз играч. Впечатлен съм от неговата игра “, разяснява за Boec.BG Галин Димов, президент на Българска Конфедерация по Кикбокс и Муай тай.

Димов направи равносметка за представянето на българския тим. В Анталия участвахме с 11 състезатели, които завоюваха шест медала – два златни, два сребърни и два бронзови.

„ Като цяло тима се показа ослепително. Когато има единодушие и когато всички гледаме в една посока, нещата се получават. Това е моята „ рецепта “ за триумф. Всичко останало е в ръцете на клубните треньори и състезателите “, заключи Димов.

България влезе в топ 10 в ранглиста на тимовете, като зае девета позиция в крайното класиране по медали. Димов изрече мнението си и за играта на останалите призьори:

„ Момичетата ни безусловно се биха мъжки и стигнаха до финала. За страдание приключване на лекрското време и непрекъснато кръвотечение от носа попречи на Криси да грабне златото, само че това не е болежка за умиране и аз знам, че тя е подготвена и несъмнено ще получи всичко належащо за идващите надпревари и продобиване на европейска и международна купа. Албена просто размаза всички. Доминираше във всеки собствен мач. Опитът при нея си споделя думата и тя играе с лекост. Доста напористи бяха в нейната категория, само че тя не се поколеба даже за момент и ги „ отнесе “. Кирил Илиев е млад, само че много стимулиран и със своя дебют стигна до финала. Имаме какво да работим чисто визически, само че времето ще покаже. Христо Христов също се би доста мъжки. Направи три страхотни мача. Стара контузия му попречи да преодолоее противника си от Русия, с цел да стигне до финала. Надявам се в този момент да успеем да го възстановим и той още веднъж да е на кръга през 2020 година “
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР