Българският министър-председател Бойко Борисов заяви, че скорошната среща на високо

...
Българският министър-председател Бойко Борисов заяви, че скорошната среща на високо
Коментари Харесай

Борисов проговори за предстоящата тежка вечеря с Юнкер, Туск и Ердоган и обяви, че...

Българският министър-председател Бойко Борисов съобщи, че скорошната среща на високо ниво с турския президент Реджеп Тайип Ердоган във Варна, ще бъде „ тежко прекарване “, оповестява " Фокус ", базирайки се на EURACTIV. По време на днешната неофициална среща на високо ниво в Брюксел на европейските водачи президентът на Република Кипър Никос Анастасиадис повдигна въпроса за блокадата от страна на турските кораби по отношение на проучването за газ в териториалните води на острова.

При молба да разяснява въпроса, Борисов съобщи, че е приказвал с кипърския президент, който му е изложил терзанията си. Ердоган ще се срещне във Варна с ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск и с ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер по време на среща на 26 март във Варна, на която Борисов ще е хазаин. Срещата е проведена след лобирането на Борисов, който разчита на Турция да ползва съглашението с Европейски Съюз за прекъсване на миграцията към Балканския полуостров.

На въпрос какво би направил по отношение на кипърските терзания по време на срещата във Варна, Борисов съобщи, че „ в случай че някой си показва, че е приятна задача Юнкер, Туск и Ердоган да се одобряват на вечеря, той очевидно е нов в политиката “. „ Това ще бъде изключително комплицирана среща, изключително натоварена с упования и напрежение. Доколкото знам Ердоган и другите и познавайки себе си, надалеч съм от това да си показва, че ще намерим съгласие по повдигнатите въпроси “. „ Това ще бъде тежко прекарване за всички ни и не е инцидентно, че откогато през вчерашния ден дойдох в Брюксел, всички ме питат по какъв начин ще се оправя. Това не е вечеря сред другари, събрали се да си приказват “, посочи Борисов.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР