Българският министър на здравеопазването проф. Асена Сербезова е номинирана за

...
Българският министър на здравеопазването проф. Асена Сербезова е номинирана за
Коментари Харесай

Проф. Сербезова номинирана за вицепрезидент на 75-ата сесия на Световната здравна асамблея

Българският министър на опазването на здравето проф. Асена Сербезова е номинирана за поста на вицепрезидент на 75-тата сесия на Световната здравна асамблея (СЗА), която ще се организира през месец май 2022 година Предложението е на районния шеф на СЗО за Европа доктор Ханс Клуге, направено по време на съвещанието на Постоянния комитет на Регионалния комитет на Световна здравна организация, оповестяват от Министерство на здравеопазването. Съгласно процедурните правила на всяка постоянна сесия Асамблеята избира президент и петима вицепрезиденти (представители на 6-те района на СЗО). Те имат същите пълномощия и отговорности като президента на асамблеята, когато го заместват.

Световната здравна асамблея е висшият орган на Световната здравна организация, който дефинира политиките, взима крайните решения и управлява финансовата политика на организацията. На сесиите се разискват отчетите на Изпълнителния съвет и се дават инструкции по отношение на проблеми, за които може да се изискват по-нататъшни дейности, изследване, проучвания или отчети.

България за първи път получава предложение за заемането на толкоз висок пост в организацията, което е самопризнание за приноса на страната ни в търсенето на работещи решения в международната здравна политика и сигурност, считат от Министерство на здравеопазването.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР