Българският министър на отбраната Тодор Тагарев обяви, че транспортирането на

...
Българският министър на отбраната Тодор Тагарев обяви, че транспортирането на
Коментари Харесай

Тагарев: Транспортирането на БТР-ите за Украйна е финансирано от формата „Рамщайн”

Българският министър на защитата Тодор Тагарев разгласи, че т ранспортирането на бронетранспортьорите /БТР/ за Украйна се финансира посредством механизми на формата „ Рамщайн “, без да се постанова потреблението на средства от държавния бюджет . Тази информация акцентира ролята на интернационалната общественост в поддръжка на Украйна и поддържа концепцията за взаимност в границите на НАТО и други интернационалните формати.

В подтекста на настоящата отбранителна политика министър Тагарев също по този начин показа, че може да изиска удължение на периода за осъществяване на Стратегическия обзор на отбранителната политика . Той акцентира провокациите, свързани с анализирането на сложни проблеми, включващи окомплектоване, преструктуриране и нивото на подготовка.

Според министъра политическите партии, формиращи болшинството в Народното събрание, ще решат дали той ще остане на поста си след идната ротация . Тагарев също по този начин съобщи, че скоро ще организира високопоставени диалози с представител на Пентагона, което акцентира значимостта на интернационалното съдействие в областта на защитата.

Отбранителният министър акцентира, че бронетранспортьорите, предопределени за Украйна, към момента се намират в България и посочи, че интервенцията по доставката им към момента е в ход. В края на предходната година Народното събрание взе решение България да даде безплатно бронирана транспортна техника на Украйна , макар ветото на президента, което беше отхвърлено. Тези машини, които са основани през 80-те години и не са употребявани от жандармерията, са оценени от Тагарев като нужни за украинските въоръжени сили в избрани условия.

Това развиване е отражение на продължаващата поддръжка на България към Украйна в подтекста на настоящата обстановка в района и акцентира уговорката на страната към интернационалните си алианси и партньорства в региона на сигурността и защитата.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР