Българският химн прозвуча в Скопие по време на честванията на

...
Българският химн прозвуча в Скопие по време на честванията на
Коментари Харесай

Българският химн звуча в Скопие, Борисов: ЕС и САЩ ни дават за пример

Българският химн прозвуча в Скопие по време на честванията на националния празник на Македония - Илинден.

Причината беше наличието на честванията на българска държавна делегация, водена от премиера Бойко Борисов.

Какви са действителните изгоди от подписания исторически контракт със Скопие

Историческият контракт подписан в Скопие, невиждан интерес, по какъв начин реагира Европейска комисия

Вчера Борисов, сътрудника му Зоран Заев и министри от двете държавни управления подписаха Договор за добросъседство, другарство и съдействие сред двете страни. Документът, целящ преустановяване на историческите разногласия сред двете страни и съдействието им в разнообразни планове, провокира полемики, най-много в Македония.

Той беше подписан ден преди националния празник, на който се отбелязва експлоадирането на Илинденско-преображенското въстание през 1903 година.

Отбелязването на въстанието е общ празник, тъй като в него са взели участие доста български офицери, съобщи пред публицисти вицепремиерът и водач на българското Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ИСТОРИЧЕСКИЯ МОМЕНТ

"Въстаниците са пели "Жив е той, жив е - там на Балкана " и песента на Стефан Стамболов "Не щеме ний благосъстояние, не щеме ний пари ", съобщи Каракачанов пред публицистите.

"Регионът е квалифициран да води политика на зрялост и мъдрост ", съобщи Зоран Заев по време на цермонията и добави, че Македония има "светло бъдеще като член на НАТО и Европейски Съюз ".

По-рано двамата министър председатели дружно поставиха цветя пред тленните остатъци на Гоце Делчев. Революционерът умира директно преди въстанието през 1903 година.

Как реагира Съединени американски щати на контракта сред България и Македония

Проекта на Договора може да прочетете ТУК

Преди противоположното тръгване на българската делегация, Борисов, Заев и Каракачанов посрещнаха и наш хеликоптер, който ще взе участие при гасенето на огромни горски пожари наоколо до Скопие.

„ Следващата ни среща да бъде по пътя към НАТО “, обърна се българският министър председател към македонския си сътрудник при сбогуването им.

Вече в София,

Борисов посочи, че Договорът с Македония е даван като образец от Европейски Съюз и Съединени американски щати

за съгласие без медиатори сред две страни на Балканите.

"Виждате от всички институции в Брюксел, външните министри на Германия, Франция, Швеция, Холандия, държавния департамент на Съединени американски щати дадоха образец с това по какъв начин може без медиатори сред две прилежащи другарски страни да се подписва Договор за добросъседство на тези размирни Балкани ", съобщи Борисов при започване на постоянно държавно съвещание, след което благодари неколкократно за напъните на вицепремиерите си Каракачанов и Екатерина Захариева, която е и външен министър.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР