Българският футболен съюз въвежда още една Елитна юношеска група, след

...
Българският футболен съюз въвежда още една Елитна юношеска група, след
Коментари Харесай

БФС потвърди създаването на Елитна група за деца до 15 години

Българският футболен съюз вкарва още една Елитна юношеска група, откакто към този момент няколко години вървят шампионати до 19 и до 17 години. От лятото започва Елитна юношеска група до 15 години на национално равнище. Днес изпълкомът на БФС одобри предлагането за дивизията на Емил Костадинов, разгласи зам.-изпълнителният шеф на централата Павел Колев.

Комисията за детско-юношеския футбол повече от година и половина пробва да прокара концепцията, като в някакъв миг имаше вид за две групи на географски принцип. Мнението на някои от най-богатите тимове обаче очевидно е победило.

Наборът, който първи застъпва в U15 от новия сезон, ще е на родените след 1 януари 2004 година Отборите, които ще играят в тази група, са детските сформира на отборите от Първа лига плюс още два, за които критериите не са ясни.

Друго решение на Изпълкома, касаещо юношеския футбол, е въвеждането на безвъзмездна онлайн платформа с над 2000 извършения, направена по методиката на Аякс.

Коментар за бъдещето на селекционера на младежкия народен тим до 21 години Антони Здравков нямаше отстрана на президента на централата. Борислав Михайлов съобщи, че негово премахване не е обсъждано.

Снимка: Марин Маринов, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР