Българският футболен съюз обяви сумата, която е похарчена за COVID-19

...
Българският футболен съюз обяви сумата, която е похарчена за COVID-19
Коментари Харесай

От БФС са дали 150 хиляди лева за тестове за коронавирус на отборите

Българският футболен съюз разгласи сумата, която е изхарчена за COVID-19 проби в родния футбол от началото на пандемията.

" От началото на изключителното състояние на територията на страната до днешна дата БФС е финансирал непосредствено от бюджета си лабораторни проучвания за близо 150 хиляди лв. за тимовете от Първа и Втора професионална лига, както и за всички национални гарнитури в посочения интервал, оповестяват от футболната централа.

Повече от половината от тази сума (81 240 лева.) e отделена за ежемесечни проби на футболисти, треньори и чиновници в професионалните ни клубове. Финансовият ангажимент на централата в това отношение ще продължи до края на сегашния футболен сезон, а - при нужда - и в бъдеще.

Напомняме, че тези обилни финансови средства са обезпечени безусловно безплатно и с единствената цел клубовете да бъдат подкрепени в сложните времена на международна пандемия и икономическа застоялост. Не на последно място тази поддръжка обезпечава опция на тимовете от професионалния футбол да съблюдават наредбите на Министерството на младежта и спорта за осъществяване на проби за COVID-19 на месечна база във всички надпревари и шампионати в професионалния спорт.

Българският футболен съюз подсигурява, че прецизно следва протокола на здравните управляващи и на Министерството на младежта и спорта, както и рекомендациите на Медицинската комисия, съгласно които футболна среща от професионалния футбол може да бъде отсрочена при потвърдени най-малко 10 позитивни PCR-теста за COVID-19 на футболисти с настоящи професионални контракти в един от двата тима. Съответните проби подлежат на инспекция и се протоколират от Медицинската комисия към централата.

В умозаключение държим да подчертаем още един път твърдия ангажимент на БФС да обезпечи оптимално предпазена среда за осъществяване на дуели в българския футбол в изискванията на пандемията от COVID-19. Опазването на здравето на всички участници във футболния развой постоянно е било извънреден приоритет за управлението на футболната централа и в това отношение ще продължат да се поставят оптимални старания и в бъдеще ", написа уеб сайтът на БФС.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР