Българският футбол генерира сериозни приходи и разходи що се касае

...
Българският футбол генерира сериозни приходи и разходи що се касае
Коментари Харесай

Еfbet Лига пръсна над 20 млн. за нови играчи, ето колко дадоха и изкараха топ отборите ни за по-малко от година

Българският футбол генерира съществени доходи и разноски що се касае до трансферната политика на родните клубове, сподели изследване на Sportal.bg . През летния и зимния прозорец на сегашния сезон нашите отбори са купили футболисти за над 20 млн. лв.. Въпросните 20 млн. бяха надхвърлени с привличането преди два дни на Франко Русо от испанския Майорка в първенеца Лудогорец за към 900 000 евро.
 Официално: Защитник от Ла Лига е второто ново попълнение на Лудогорец Официално: Защитник от Ла Лига е второто ново попълнение на Лудогорец
Приходите от продажба на състезатели за същия интервал са по-внушителни. Според нашето изследване те възлизат на малко под 28,5 млн. лв..

Най-много пари в покупка на футболисти влага Лудогорец. За шест от новите попълнения - Густаво Нонато, Якуб Пьотровски, Педро Енрике, Педро Нареси, Фон Витри и Франко Русо, “орлите ” са дали към 11 млн. лв.. Те обаче са получили почти същата сума от продажбите на Алекс Сантана, Шакил Пинас, Пиерос Сотириу, Сисиньо и Жосуе Са. Т.е. притежателите на отбора са вложили всички пари от изходящи прехвърляния в привличането на нови състезатели.

ЦСКА - София е вторият отбор, който дава най-вече за нови играчи. Ако “червените ” купят Маурисио Гарсес даже за половината от откупната му уговорка, възлизаща на 600 000 евро, то те ще са вложили в нови към 5,1 млн. лв.. Най-скъпите покупки са Тобиас Хайнц (600 000 евро) и Джонатан Линдсет (500 000 евро), само че притежателите заплатиха пари за още 6 индивида - Туфегджич, Шагоян, Де Нойер, Назон, Александров и Марселино.
 Тобиас Хайнц: ЦСКА е най-големият клуб в България! Тук съм, тъй като имам високи цели Тобиас Хайнц: ЦСКА е най-големият клуб в България! Тук съм, тъй като имам високи цели
За отбелязване е обаче, че от продажбата на Жорди Кайседо, Валентин Антов, Вилдсхут и Баи ЦСКА - София е изкарал малко над 9 млн. лв..

Тройката на клубовете, дали най-вече пари за нови футболисти, се затваря от ЦСКА 1948. “Червените ” са вложили малко над 2 млн. лв., привличайки с трансферни суми четирима състезатели. Става въпрос за Евгени Сердюк, Радослав Кирилов, Бирсент Карагарен и Райън Бидунга. Нещо доста позитивно при тези покупко-продажби е, че парите не изтичат на открито, а влизат в касите на три български клуба - Черно море, Славия и Локомотив (Пловдив).
 ЦСКА 1948 разгласи прехвърлянето на Карагарен ЦСКА 1948 разгласи прехвърлянето на Карагарен
На четвърто място по изразходвани за прехвърляния средства е Ботев (Пловдив). “Канарчетата ” са похарчили към 1,6 млн. лв. за четирима футболисти, като най-скъп е привлеченият от Септември 18-годишен гений Красиан Колев.

От продажба на нигерийците Олакунле Олусегун, Джонатан Окоронкво и Ифеани Ндука в Краснодар пловдивчани изкарват над 3,5 млн. лв. и в последна сметка трансферният им баланс е на сериозен плюс.

Пети в самобитната ранглиста за покупка на футболисти е Левски. “Сините ” обаче са доста надалеч от първите четири отбора. Те са платили трансферни суми в размер на към 315 000 лв.. Продажбата на Георги Миланов пък вкара в клуба 150 000 евро. Т.е. на “Герена ” не печелят, само че и не губят от трансферната си политика.
 Официално: Георги Миланов към този момент е състезател на Ал Джафра Официално: Георги Миланов към този момент е състезател на Ал Джафра
Що се касае до продажба на състезатели за отбелязване са положителните прехвърляния от финансова позиция на Черно море за Сердюк (ЦСКА 1948), на Славия за Радослав Кирилов (ЦСКА 1948) и Мартин Георгиев (Барселона), на Локо Пд за Бирсент Карагарен и Райън Бидунга (ЦСКА 1948), а също по този начин и на столичния Септември, който за последните няколко месеца е продал четирима свои състезатели.

Бъди част от " Домът на почитателите ”, играй и печели със Sportal.bg.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР