Българският финансист, бивш заместник министър-председател и екс министър на финансите

...
Българският финансист, бивш заместник министър-председател и екс министър на финансите
Коментари Харесай

Симеон Дянков хвана в лъжа финансовия министър на Радев: Сметките му не излизат със 7 милиарда

Българският финансист, някогашен заместител министър-председател и екс министър на финансите Симеон Дянков уличи в неистина своя правоприемник в Министерството на финансите - Валери Белчев.

Само преди дни чучнатия за финансист №1 в служебното държавно управление на Румен Радев разгласи в онлайн изказване, предавано във Facebook страницата на държавното управление, че за следващата година кабинет ще внесе собствен проектобюджет, в който е заложен от 12 милиарда.

Като реакция на това, самостоятелни икономисти се оповестиха срещу проекта на служебния финансов министър и изрично се произнесоха, че няма съображение за нов многомилионен дълг.
свързани новини140349на 03.12.2021
" Нещо съществено е сбъркано в сметката на за Бюджет 2022. Той залага от 10-12 милиарда лв. (първо заяви 12, след това се поправи на 10). Имаме изплащания на настоящ от 2.8 милиарда през 2022. Заложен е недостиг от 2.9 % от Брутният вътрешен продукт. Да приемем Брутният вътрешен продукт от 140 милиарда лв. (при 120 милиарда през 2020), което значи недостиг от 4.06 милиарда.
Губят се сред 5 и 7 милиарда лв., не дребна сума ", разяснява в обществените мрежи Симеон Дянков.

ПИК напомня, че в това време от ГЕРБ оповестиха, че ще внесат предложение в Народното събрание, което да забрани на служебния кабинет да поема нов държавен до приемането на Бюджет 2022.



Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР