Българският фармацевтичен съюз /БФС/ заведе колективен иск срещу Народното събрание

...
Българският фармацевтичен съюз /БФС/ заведе колективен иск срещу Народното събрание
Коментари Харесай

Фармацевтичният съюз съди държавата за дискриминация заради COVID помощите

Българският фармацевтичен съюз /БФС/ заведе групов иск против Народното събрание и Министерския съвет за дискриминационно отношение към магистър-фармацевтите в Covid пандемията, оповестиха от съсловната организация.

„ От началото на здравната рецесия, подбудена от разпространяването на острото вирусно заболяване ковид, страната даде в допълнение заплащане, защитни средства и тласъци за работа на други категории медицински експерти - лекари, дентални лекари, експерти по здравни грижи. По необясними аргументи, макар многократните напомняния и мнения на БФС, способените държавни органи в лицето на Националната здравноосигурителна каса /НЗОК/, Министерския съвет и Народното събрание не са подхванали никакви дейности за премахване на дискриминационното отнасяне на магистър – фармацевтите “, се показва в известието. От съсловната организация осведомят, че сега не престават договарянията с НЗОК.

„ Настоящият контракт с касата е с отминалост до края на месеца, а нов към момента не е подписан, което слага в риск реимбурсирането на продуктите за домашно лекуване “, акцентират от БФС.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР