Българският фармацевтичен съюз(БФС) информира Фармацевтичната група на Европейския съюз за

...
Българският фармацевтичен съюз(БФС) информира Фармацевтичната група на Европейския съюз за
Коментари Харесай

БФС информира Фармацевтичната група на ЕС за обвиненията срещу Асена Стоименова

Българският фармацевтичен съюз(БФС) осведоми Фармацевтичната група на Европейския съюз за обвиняванията против ръководителя на съсловната организация проф. Асена Стоименова по отношение на изявленията, дадени пред БНР и Българска национална телевизия.
Според прокуратурата с тези изявленията, в които тя осведоми за възможен дефицит на медикаменти в пандемичната конюнктура, е всяла боязън и суматоха.
Според Пенка Георгиева, ръководител на пациентски организации „ Заедно с теб “, проф. Стоименова не е упражнила незаконен напън върху обществото:
„ Нашата поддръжка е по тази причина, че тя е един извънреден специалист, потвърдил се в годините. В никакъв случай не можем да кажем, че тя ни плаши. Напротив, тя ни осведоми, опирайки се на изявления на членове на Европейската комисия, както и на Световната здравна организация, че е допустимо да има някакъв дефицит на медикаменти поради субстанциите, които се създават в Китай, в Индия. Ние в годините неведнъж сме алармирали за дефицита на едно или друго лекарство, базирайки се на сигнали от наши пациенти, и това е един естествен развой “.
От Националната пациентска организация показват в декларация, че са загрижени от привличането под отговорност на проф. Стоименова.
Виктор Паскалев, заместник-председател на Неправителствени организации:
„ В обществото би трябвало да се чуват и разнообразни отзиви. Към сегашния миг нямаме липса на лекарства, само че в случай че този развой продължава и се задълбочи, е допустимо да се получат и такива “.
Вижте още:
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 15 април
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР