Българският евродепутат Илхан Кючюк поиска официално отлагане на гласуването на

...
Българският евродепутат Илхан Кючюк поиска официално отлагане на гласуването на
Коментари Харесай

Илхан Кючюк иска ЕП да отложи гласуването на доклада му за Скопие

Българският евродепутат Илхан Кючюк изиска публично отсрочване на гласуването на неговия отчет за Република Северна Македония (РСМ)  в Европейския парламент, което беше планувано за края на месеца.

Като претекст той посочи сензитивната политическа конюнктура и продължаващия развой по промените на конституцията, измежду които е и включването на българите и гарантирането на техните права.

Засилването на спекулациите и популистките изказвания както в РСМ, по този начин и в България, не спомагат за намирането на градивен разговор и не водят до нужната необятна поддръжка за резолюцията от политическите фамилии в Екологичен потенциал, се споделя в известие на кабинета на Кючюк. Депутатът от Движение за права и свободи и лиобералната група „ Обнови Европа “ (ОЕ) показва разбиране, че идният интервал преди гласуването на отчета ще бъде сериозен тест за политическия хайлайф в Скопие и ще мери готовността на страната да продължи по пътя на европейската интеграция посредством осъществяване на нужните конституционни промени.

По думите на Кючюк в противоположен случай критиците, които не имат вяра в европейските аспирации на РСМ, могат да се окажат прави.

И в двата разновидността Европейският парламент ще има ясна линия, по която да гласоподава отчета с огромно болшинство през есента, добавя Илхан Кючюк.

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР